Kastamonu Valisi Bektaş gündemi değerlendirdi

Kastamonu Valisi Bektaş gündemi değerlendirdi -Vali Bektaş: -Sinop ve Samsundaki sel felaketi üzüntü verici.Biz de destek olmak için ekip görevlendirdik -Oğlumun sınava girdiği okulun bahçesinde bulunmamla ilgili çıkan ha


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Sinop ve Samsundaki sel felaketine üzüldüklerini belirterek, bölgeye destek olmak için ekip gönderdiklerini söyledi.
     Vali Bektaş, Anadolu Ajansı Kastamonu Bölge Müdürlüğü Bölge Haber Masasının konuğu oldu. Vali Bektaş burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Sinop ve Samsunda meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel baskınına değinen Bektaş, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
     Doğal afetle mücadelenin çok zor olduğunu dile getiren Bektaş, şunları söyledi:
     Sinop ve Samsundaki sel felaketi üzüntü verici.Biz de destek olmak için ekip görevlendirdik. Kastamonuda çok şükür öyle bir şey olmadı ama komşumuzda olan bizde olmuş gibidir. Arkadaşlarımıza da, hemşehrilerimizi de başsağlığı diliyoruz. Bizim bölgemizde İneboluda bu gibi olaylar genellikle denizden meydana gelmektedir. Denizin kabarması sonucunda biraz sahile karayollarına gelme ihtimali oluyor. Bir de Abana İnebolu yolu arasında sıkıntılar yaşadık. Onun içinde bizim öyle aktif sel beklentimiz yok. Sel beklentisiyle bir afet durumu yok. Ama öyle bir durum olduğu taktirde önlemini alacağız. Alarm durumumuz yok.
    
     -Kastamonuda kene durumu
    
     Kastamonuda artık Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (A haberleri'>KKKA) hastalığı nedeniyle ölümlerin görülmediğini belirten Bektaş,bu durumun sevindirici olduğunu söyledi.
     Ken ısırması nedeniyle 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Bektaş şunları söyledi:
     Ben olayı duyar duymaz yetkili makamlarla görüştüm. Yaplması gerekenler konusunda destek istedik. Olaya çık hızlı bir şekilde müdahale ettik,tıbbi önlemleri almanın yanı sıra vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Olayı medya ile paylaştık. Bazı eleştiriler olsa da bu konuda bir vatandaşımızın hayatını herşeyden çok önemsedim. Vatandaşlarımız basında çıkan haberlerle bilinçlendiler.
    
     -Oğlumun sınavı sırasında çok üzüldüm
    
     Oğlunun İstanbulda Lisans Yerleştirme Sınavına girişi sırasında çıkan haberlere de çok üzüldüğünü belirten Bektaş,toplum da önyargılarla oluşmuş bir yanlış düşünce var. Sanki üst düzey bürokratlar doğuştan hırsız dedi.
     Yöneticilerin de insan olduğunu,duygularının olduğunu kimsenin unutmaması gerektiğini belirten Bektaş şunları söyledi:
     Peşin hükümle olaya yaklaşan bir keşim var. Bu çok yaralayıcı bir durum. Hiçbir zaman böyle bir durum meydana gelmemiştir. Her zaman bir kaç örnek vardır ama bu hiç bir zaman genellenmemesi gereken acı bir durumdur. Yani orada hiç bir okul müdürü okulun bahçesinde Valinin beklemesine razı olmaz. Bizim milletimizde böyle bir şey vardır. Büyüğüne saygı duyar. Onu biraz daha rahat ettirmek ister. Okuluna bir vali gelmiş, biz birde kaçtık yani. Biz okula gideceğiz, orada ne yapacağız yani. Sınavda birsürü gözetmeni var, görevlisi var.
    
     -oğlum sivil polis korumasını kabul etmedi
    
     Sınavda oğlunun da böyle birşeye heves etmeyeceğini söyleyen Bektaş,oğlunun hayatının hiçbir döneminde ayrıcalık istemeyeceğini ifade etti.
     Muşta güvenlik nedeniyle sivil polis eşliğinde bile okula gitmeyi oğlunun reddettiğini belirten Bektaş şunları söyledi:
     Benim çocuklarıma ilk sözüm, her şey olun ama hırsız olmayın. Kimsenin hakkı bize lazım değil, kimsenin bir kuruşu bize lazım değil. Benim bir prensinim var. Eğer iyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız ilk şey helal yedireceksiniz, haram yedirmeyeceksiniz. Haram yiyen çocuktan hayır çıkmaz, hayır gelmez ki.Benim elimde cevap anahtarı olsa, çocuğumda söyle karşımda olsa ne ona bir cevap koklatırım, ne de çocuğum ona tenezzül eder. Önce o isyan eder. Allaha şükürler olsun ki biz böyle bir mantıkla büyüdük ve çocuklarımızı böyle yetiştirdik.
    
     Muhabir: Özkan Beğer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kastamonu Valisi Bektaş gündemi değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER