Aksaray Valisi Altınok:

Aksaray Valisi Altınok: -Birlikte hareket ederek Nevşehir ile entegre bir şekilde Aksarayın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz


AKSARAY (A.A) - Aksaray Valisi Selami Altınok, Nevşehir ile entegre bir şekilde Aksarayın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Vali Altınok, beraberinde Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Sağlık Müdürü Akın Südemen, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ile birlikte Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
     Gülağaça bağlı Demirci beldesinde Belediye Başkanı Hüseyin Us ve vatandaşlar tarafından karşılanan Altınok, nüfus olarak Aksarayın büyük beldeleri arasında bulunan Demirciyi daha sonra daha geniş bir zamanda tekrar ziyaret edeceğini ifade etti.
     Daha sonra Gülağaç Kaymakamlığını ve Belediyesini ziyaret eden Altınok, Kaymakam Harun Yücel ve Belediye Başkanı Faruk Teymenden bilgi aldı.
     Aksarayda her bölgenin kendine has özellikleri ile öne çıkması gerektiğini ifade eden Altınok, Tarımsal bölgelerimizin tarım alanında, turizm ve diğer farklı alanlarda önemli potansiyeli bulunan bölgelerimize de sahip oldukları o potansiyellerine göre ağırlık vermeliyiz. Her ilçe ve bölgemizde birbirine destek verip beraber hareket etmeli dedi.
     Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinin eski medeniyetlere ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinde önemli turizm potansiyeline sahip olduklarını ifade eden Altınok, şunları kaydetti:
     Aksarayda turizm konusunda hepimizin hedefi birdir. Selçuklu hanları, Gülağaç ve Güzelyurt bölgesindeki eski dönemlere ait yapılar, Ihlara Vadisi ve diğer tabii güzellikleri Aksaray turizmi için bir bütündür. Biz burada bütünsel bir bakış açısı ile Aksarayda turizmi ön plana çıkarmalıyız. Birlikte hareket ederek Nevşehir ile entegre bir şekilde Aksarayın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.
     Altınok, Gülağaç ve Güzelyurt ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde İl Özel İdaresi hizmet alanında bulunan yollarda da asfaltlama ve diğer bakım ve onarımların yapıldığını söyledi.
     Gülağaç ziyaretinin ardından Güzelyurt ilçesine geçen Altınok Güzelyurt Kaymakam Vekili Turan Soğukoluk ve Belediye Başkanı Kudret Özeşi ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgi aldı. Tarihi Güzelyurt evlerini gezen Altınok, karşılaştığı turistlerle selamlaşarak sohbet etti.
     Güzelyurt İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çini Atölyesini de ziyaret eden Vali Altınok, çini sanatını öğrenen kadınlarla görüşerek yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksaray Valisi Altınok: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER