Akşehirde kültür merkezi sayısı 3e ulaşacak

Akşehirde kültür merkezi sayısı 3e ulaşacak


KONYA (A.A) - Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 2005te ilçeye yapılan kültür merkezinin ardından inşaatı başlayan kültür merkezi ve restorasyonu yapılacak tarihi kiliselerle kültür merkezi sayısının 3e ulaşacağını söyledi.
     Oğul, Akşehir Belediye Fidanlığında yaptığı incelemelerde, Akşehirin inşaatların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin kültür merkezi haline geleceğini ifade etti.
     Kültür merkezlerinin yanı sıra 350 yatak kapasiteli otellerle Akşehirde kongrelere de ev sahipliği yapabileceğini belirten Oğul, 1996da Akşehir Belediyesi Fidanlığında temeli atılan kültür merkezinin bulunduğu alan uzun süre çalışmaların devam etmediğini dile getirdi.
     Bu inşaatın devam etmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını anlatan Oğul, şunları kaydetti:
     Kültür ve Turizm Bakanlığı bu inşaatın devam edebilmesi için bir rapor hazırlattı. Üniversiteden hazırlanan bu rapora göre de inşaatın yıkılarak yeniden yapılması karar altına alındı. Fidanlığımızdaki bu kültür merkezi inşaatı yıkılarak yeniden yapılıyor. Yakın zamanda Akşehir Belediyesinin 90 günde tamamladığı kültür merkezinin ardından 2013 yılı sonunda Akşehir ikinci bir kültür merkezine kavuşacak. Akşehir, üçüncü kültür merkezine ise tarihi kilise restorasyonun ardından kavuşacak. Tarihi kilisenin şu anda restorasyon projesi hazırlandı. Proje, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan geçti. İnşallah bu tarihi kilisemiz de restore edildiğinde Akşehir üçüncü bir kültür merkezine kavuşacak.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Akşehirde kültür merkezi sayısı 3e ulaşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER