Akşehir Belediye Başkanı Oğulun Cumhuriyet Bayramı

Akşehir Belediye Başkanı Oğulun Cumhuriyet Bayramı mesajı


KONYA (A.A) - Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Oğul mesajında, Cumhuriyetin Samsunda yakılan milli birlik ve beraberlik ateşinin ardından bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin eşsiz bir zaferle sonlandırılmasıyla kazanıldığını belirtti.
     Cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinç içinde kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını dile getiren Oğul, Akşehirin Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahına 9 ay 10 gün ev sahipliği yaptığını ve Cumhuriyetin doğmasında en büyük görevlerden birini üstlendiğini vurguladı.
     Bu önemli görevi üstlenen Akşehirin Cumhuriyetin kuruluşunda olduğu gibi korunmasında ve yaşatılmasında da gösterdiği çabayla örnek bir şehir olmayı her zaman başardığını ifade eden Oğul, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizi koruyarak ve sahip çıkarak, Türkiyeyi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Akşehir Belediye Başkanı Oğulun Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER