Aksu Kültür Merkezi törenle hizmete girdi

Aksu Kültür Merkezi törenle hizmete girdi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski kaymakamlık binasının düzenlenmesiyle yapılan Aksu Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.
     Aksu Kültür Merkezi için düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP İl Başkanı Devrim Kök, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Mustafa Akaydın, Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarının (ASMEK) çok önemli bir işlevi olduğunu söyledi.
     Akaydın, Burası bir okuldur. Biz bu tesisleri halkımıza insan seven, barış sever, kindar olmayan, dinini, Atatürkünü seven nesiller yetiştirmek için açıyoruz. Biz bu tesisleri açtıkça, panikleyen muhalefet odakları var. Kültüre ve eğitime önemli yatırımlar yapıyoruz dedi.
     Ekim ayından bu yana 970 kişinin Aksu Kültür Merkezinden yararlandığına dikkati çeken Akaydın, tesisin mobilyalarının belediyeye ait tesislerde yapıldığını, uzak mahalle ve köylerden gelemeyen vatandaşları içinde özel servisle taşıdıklarını belirtti.
     Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da, Aksuya böyle bir kültür merkezi kazandırılmasında büyük emeği Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydına teşekkür etti. Cehaletin olduğu yerde gelişmişlikten söz edilemeyeceğini ifade eden Yıldırım, Bu açılan eğitim tesisinde, gençlerimiz kültürel yönden gelişecekler. Aileler olarak eğitim öğretime önem verelim. İlmi ve kültürel seviyemizi her zaman yükseltmeliyiz. Bu ülkede yaşayan insanlar birlik içinde, kültürel yönden birbirine bağlanmalıdır. Akıllı, kültürlü, okuyan, kendi aklıyla hareket eden insanları kimse kullanamaz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Akaydın, Yıldırım ve Kök, Aksu Kültür Merkezinin açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Aksu Kültür Merkezi törenle hizmete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER