Aktarlara uyarı cezası

Aktarlara uyarı cezası -Gaziantepte denetlenen 36 işletmeden 24üne uyarı cezası verildi -İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök: -Garip bir sıvının üzerine damar hastalığına iyi gelir diye yazılmış. Bunların hiçbir geçer


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün aktarlara yönelik denetiminde, 36 işletmeden 24üne uyarı cezası verildi.
     İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, denetimlere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, son günlerde alternatif tıbbın moda olduğunu, ancak klasik tedavi dışında kalan bu yaklaşımın kontrollü olması gerektiğini söyledi.
     Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin aktarlarda denetim gerçekleştirdiğini belirten Karakök, Denetimlerde 36 işletmeden 24üne uyarı cezası verildi. Aynı durumların tekrarlanması halinde ürünlerin toplatılması ve kapatma cezası uygulanacak dedi.
     Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş birçok ürünle karşılaştıklarını dile getiren Karakök, şöyle devam etti:
     Orijininin ne olduğu, nereden ithal edildiği belli olmayan, ilaç mı, değil mi ona bile karar verilemeyen ürünlere de rastladık. Şişenin içine doldurulmuş garip bir sıvının üzerine damar hastalığına iyi gelir diye yazılmış. Bunların hiçbir geçerliliği yok ve zararlı olabilecek şeyler.
     Bir ilacın kullanılabilmesi için yıllar alabilen kademelerden geçmesi gerekiyor. Ama aktarlarda satılan ürünlerde bunların hiçbiri yok. Dolayısıyla ilaç olarak kullanılamaz. Zaten ilaçlar da bunlardan yapılmıyor mu- diye bir takım yanlış düşünceler vardır. Ama sonuç itibariyle bunlar ilaç değildir. Halkımızın dikkat etmesi lazım.
    
     -Nöbetçi eczane listeleri dijiboardlarda-
    
     Karakök, eczanelerin camlarına asılı nöbetçi eczane listesinin bazı vatandaşlar tarafından götürüldüğünü, bu nedenle hem eczacının hem de diğer vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Bu durumun önüne geçecek yeni bir çalışma hayata geçirdiklerini ifade eden Karakök, şunları kaydetti:
     Nöbetçi eczane listelerinin görülememesi ve ulaşılamaması konusunda halkımızdan çok şikayet aldık. Bu kapsamda başlatılan çalışma neticesinde listelerin tek elden denetimli bir şekilde yapılıyor. Kamu ve özel hastanelerin acil servislerinde, il müdürlüğünden yönetilmek üzere günlük nöbetçi eczaneler dijiboardlarda ilan ediliyor.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Aktarlara uyarı cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER