AKTOB Başkanı Çorabatır:

AKTOB Başkanı Çorabatır: -Antalyada ekonomik ve sosyal hayatı turizm şekillendiriyor


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Antalyada ekonomik ve sosyal hayatı turizmin şekillendirdiğini belirtti.
     Çorabatır, yaptığı yazılı açıklamada, Rusyanın, Antalya ve Türkiye açısından çok önemli pazar olduğunu, önümüzdeki dönemde eskisi gibi çift haneli olmasa da tek haneli büyümeler beklediklerini ifade etti.
     Antalyada Rus pazarı açısından kış sezonunu canlandırmak için tur operatörlerine ve otelcilere destek sağlanması gerektiğini, böylece kalifiye eleman ve karlılık gibi sorunlarının hafifletilebileceğini dile getiren Çorabatır, kasım-mart döneminin canlanması için çalışılması gerektiğini vurguladı.
     Rusların özellikle kış aylarında tatil için Mısır ve Uzakdoğuya gittiğini anlatan Çorabatır, şöyle devam etti:
     Antalyada ekonomik ve sosyal hayatı turizm şekillendiriyor. Kasımda oteller kapanınca insanlar işsiz kalıyor. Turizmde destek sağlanırsa devlet vergi kazancı da sağlayacaktır. Böylece hem personel hem otel açık kazançlı çıkacak. Bu sadece Antalya için değil Türkiye için geçerli. Oranlar düşürüldüğünde KDVden alınan tahsilat arttı. Biz bunu söylemiştik. Bakanımız Sayın Ömer Çelik bu konulara çok vakıf. Önümüzdeki günlerde bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Sektörün buna çok ihtiyacı var.
     Antalyada yeni yatak arzlarıyla fiyat ve kalite dengesini tutturamayanların doluluklarının düşeceğini, bu nedenle sürdürülebilir fiyat ve kaliteden ödün verilmemesi gerektiğini dile getiren Çorabatır, Antalyanın önümüzdeki yıllarda daha fazla yatağı kaldırabileceğini düşünmüyorum. Eğer kasım-mart dönemi için yapılacak organizasyonlar kış turizmini canlandırırsa bu yatak sayısı dahi Antalyaya yetmeyebilir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AKTOB Başkanı Çorabatır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER