Akülü araba kullanan engellilerden ucuz elektrik

Akülü araba kullanan engellilerden ucuz elektrik talebi -Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız: Arabalarımızı 4 saat şarj etmemize karşın en fazla 40 dakika yol alabiliyoruz. Her gün yedek bataryasıyla birlikte


MANİSA (A.A) - Mustafa Yıldırım - Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, akülü araba kullanan engellilerin elektrik faturalarının kabarık olduğunu belirterek bu konuda indirim istediklerini belirtti.
     Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisada derneklerine kayıtlı akülü araç kullanan 200ün üzerinde, Türkiye genelinde ise binlerce engellinin bulunduğunu anlattı.
     Akülü araba kullanan engellilerin yedek bataryalarıyla birlikte günde en az 8 saat elektrik tükettiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
     Arabalarımızı 4 saat şarj etmemize karşın en fazla 40 dakika yol alabiliyoruz. Akümüz zayıf ise ne kadar şarj etsek de 15-20 dakika yol gidebiliyoruz. Yanımıza yedek aküler alıyoruz. Şarjımızın bittiği yerde kalıyoruz. Her gün yedek bataryasıyla birlikte yaptığımız şarjlar ayda faturamıza 80-90 lira olarak yansıyor. Diğer vatandaşlarla aramızdaki bu dezavantajı geçtiğimiz günlerde Ankaraya gittiğimde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sayın Taner Yıldıza ilettim. Akülü araç kullanan engellilerin elektrik ücretlerine indirim yapılmasını istiyoruz.
     Yıldız, Bakan Taner Yıldızın konuyla yakından ilgilendiğini ve durumu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşüp değerlendireceğini söylediğini dile getirdi.
    
     -Dört duvar arasından kurtulduk-
    
     Son dönemlerde engellilere yönelik yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu da ifade eden Yasemin Yıldız, şöyle devam etti:
     2002den sonra Türkiyenin gerçek bir vatandaşı olduğunu anladık. Engellilere 3 ayda bir engel derecesine göre 500 ile 1100 lira arasında maaş veriliyor. Daha önce kimse bizim için proje üretmiyor, iş vermiyordu. Son 10 yılda yapılan çalışmalarla dört duvar arasından kurtulduk. Engelli babası bir Başbakanımız var. Sayesinde tüm engelleri aştık. Bu yaşadığımız konuda da bir yasa çıkarılırsa çok seviniriz.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Akülü araba kullanan engellilerden ucuz elektrik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER