AKYADdan Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ziyaret

AKYADdan Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ziyaret


AĞRI (A.A) - Ağrı Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AKYAD) Başkanı Mehmet İzci, Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulutu makamında ziyaret etti.
     Bulut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültür ve turizmin tanıtılmasında ilde bulunan sivil toplum kuruluşları ve derneklerin de imkanları dahilinde gayret göstermeleri gerektiğini söyledi.
     AKYADın Ağrının kültürel açıdan tanıtılmasında büyük rol oynadığını ifade eden Bulut, "AKYAD, ilimizin kültürel mirası olan Ehmede-Xani, Evdal-e Zeynıke ve Dengbejlik sanatına yönelik yaptığı etkinliklerle Ağrı için önemli ve faydalı bir dernek. Dengbejlik sanatında ilimizin çok önemli bir yeri var. Bu sanatın yaygınlaştırılmasında AKYAD büyük görev üstleniyor" dedi.
     Ağrıya müze yapılması için çalışma yürüttüklerini belirten Bulut, Patnos Kot Tepe, Gırık Tepe, Sadaklı Höyüğü, Pire Batta ve Toprakkalenin de gün yüzüne çıkarılması yönünde bilimsel kazıların yapılması gerektiğini söyledi.
     Mehmet İzci ise bir ilin ekonomi alanın yanı sıra kültür ve turizm açısından da kalkınmanın şart olduğunu ifade ederek, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sayesinde dernek olarak Ehmede-Xaniyi anlama ve yaşatma etkinliklerimize maddi ve manevi destek verdi. İlimizin Dengbejlik sanatına ve Evdal-e Zeynıkeye sahip çıktı. Kentin doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin daha iyi tanıtılması gerekiyor. Ağrıda mutlaka bir müze açılmalı ve tarihi zenginliklerimiz tanıtılmalı" diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AKYADdan Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER