Akyazı Belediyesi Girişimcilik Eğitimleri protokolü

Akyazı Belediyesi Girişimcilik Eğitimleri protokolü


SAKARYA (A.A) - Akyazı Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi konusunda işbirliği protokolünün imzalandığı bildirildi.
     KOSGEBden yapılan yazılı açıklamada, eğitimler kapsamında 10 Nisana kadar başvuru yapılabileceği kaydedildi.
     Destek çerçevesinde KOSGEBin 30 bin liraya kadar yüzde 60 oranında (kadın ve engelli girişimciler için yüzde 70) hibe destek vereceği banka teminat mektubuyla 70 bin liraya kadar da makine teçhizat için faizsiz geri ödemeli destekten yararlanabileceği belirtildi.
     Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, kendi işini kurmak isteyen halk için rehberlik edecek işbirliği protokolüne imza attıklarını belirterek, Akyazı Belediye Binasında verilecek eğitim sonunda sertifika alan girişimcilerin, işini eğitimden sonra kurmak kaydıyla, KOSGEBe başvuru yapabileceğini söyledi.
     İşbirliği protokolünün, halk için büyük bir fırsat olduğunu belirten Yazıcı, Açılan her yeni işletme ülke ekonomisine katkı sağlamakla beraber, işsizlik sorunun çözümü noktasında atılan önemli bir adımdır ifadesini kullandı.
     KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz da KOSGEBin toplumun tüm kesimlerine girişimcilik ruhu aşılamak ve ülke kalkınmasına katkı sağlamak üzere KOBİlere ve girişimcilere çeşitli hizmet ve destek sunduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Akyazı Belediyesi Girişimcilik Eğitimleri protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER