Akyazı Spor Kompleksi ile ilgili çalışmalar

Akyazı Spor Kompleksi ile ilgili çalışmalar -Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Akyazıdaki dolgu çalışmaları bu yılın sonunda tamamlanacak -Trabzonspor 2015-2016 futbol sezonunda, süper lig karşılaşmalarını yeni statt


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi için yapılan dolgu çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanacağını belirterek, Trabzonspor 2015-2016 futbol sezonunda süper lig karşılaşmalarını yeni statta oynayacak dedi.
     Başkan Gümrükçüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akyazıda Spor Kompleksi için yapılan dolgu çalışmaların sürdüğünü belirterek, Akyazıdaki dolgu çalışmaları bu yılın sonunda tamamlanacak. Müteahhit firmanın 2013ün Ocak ayında süresi doluyor ama yasal olarak, dolgu ihalesi sürecinde, Mimarlar Odası Trabzon Şubemizin Danıştaya müracaatı sonucunda 4 aylık gecikme oldu. Bu süreçte şantiye çalışmasının durdurulmasından dolayı yüklenici firmanın bu süreyi talep etme hakkı da vardır dedi.
     Buna göre söz konusu firmanın 2013ün altıncı ayına kadar iş ve işlemlerini yerine getirme hakkı olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, Bizim müteahhitle görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sırasında bu yılın sonunda dolgunun biteceği kanaatindeyiz ifadesini kullandı.
     Trabzonsporun 40 bin kişilik UEFA standartlarındaki stat projesinin bitme aşamasında olduğunu da dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
     TOKİ ile işlemlerimizi sürdürüyoruz. Stadın projesi bitmek üzere. Dolgu çalışmalarının bitirilmesiyle stadın yapımı ihale edilecek. Biz Trabzonsporumuzun Başkanı Sadri Şenerin söylediklerine saygılıyız. Kendisini seviyoruz, sayıyoruz ama çalışmaları sıkı bir şekilde takip ettiğimizi açıklıkla ifade edebilirim. Kuvvetle bekliyorum ve biliyorum ki 2013ün ilk yarısı ihale tamamlanmış olacaktır.
    
     -Başbakan Erdoğan, projeyi yakından takip ediyor-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da Akyazı Spor Kompleksini yakından takip ettiğine işaret eden Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı:
     Başbakanız Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ve TOKİ Başkanımız Haluk Karabelin konuyu yakından takip ettiğini biliyorum. Projesi bitmekte olan stadın yapım ihalesi 2013ün ilk yarısında yapılacak. İhaleyi kim kazanırsa kazansın yer teslimi ve temel atma bittikten sonra 24 ay içinde stat bitirilecektir. Bu şunu gösteriyor, 2015in ilk yarısı içinde stat tamamlanacak. Trabzonspor 2015-2016 futbol sezonunda, süper lig karşılaşmalarını yeni statta oynayacak.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Akyazı Spor Kompleksi ile ilgili çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER