Alanyada hayvanlarda küpe denetimi

Alanyada hayvanlarda küpe denetimi -Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rüzgar: "Bugüne kadar Alanyada 14 bin büyükbaş ve 40 bin civarında küçükbaş hayvan kayıt altına alındı"


ANTALYA (A.A) - Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, "Bugüne kadar Alanyada 14 bin büyükbaş ve 40 bin civarında küçükbaş hayvan kayıt altına alındı" dedi.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler Alanyadaki köylerde büyük ve küçükbaş hayvan denetimlerine devam etti. Alanyada Çıplaklı beldesi Gülevşen Mahallesinde yapılan denetim sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rüzgar, "Alanyadaki hayvan işletmelerini dolaşıyoruz. Veteriner arkadaşlarımız ahırlara gidip küpesiz hayvanları küpeliyor, mevcut küpeli hayvanları da kontrol ediyoruz. Bugüne kadar da Alanyada 14 bin büyükbaş ve 40 bin civarında küçükbaş hayvan kayıt altına alındı" diye konuştu.
     Hayvanlara küpe takmanın zorunluluk olduğunu dile getiren Rüzgar, hayvanların kimlik sistemi olan küpe ile denetimlerin kolaylaştığını ifade etti. Sisteme kayıtlı hayvanların nereden nereye gittiği, hangi hastalıkları geçirdiği, sütünde ne gibi kalıntılar ortaya çıktığının bilindiğini dile getiren Rüzgar, "Küpe sistemiyle kasapta aldığınız bir kilo etin hangi hayvana, hangi kişiye ait olduğunu biliyorsunuz. Ayrıca hayvanın yediği yemekten geçirdiği hastalıklara kadar birçok kısım da ortaya çıkıyor" dedi.
     İlçe dışına hayvan götürenler için küpe ve pasaportun zorunlu olduğuna değinen Rüzgar, küpesi düşen hayvanlara tekrar küpe takılması gerektiğini belirtti. Küpe takılmaması veya düşen küpenin bildirilmemesi halinde cezai işlemlerin olduğunu hatırlatan Rüzgar, küpe takmanın bir diğer öneminin de devlet tarafından verilen teşviklerden üreticinin yararlanabilmesi olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada hayvanlarda küpe denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER