Alanyada Kuran ziyafeti programı düzenlendi

Alanyada Kuran ziyafeti programı düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Alanyada Kuran Ziyafeti etkinliğinde dünyaca ünlü hafızlar, davetlilere duygulu anlar yaşattı.
     Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Alanya temsilciliği tarafından Milli Egemenlik Stadında düzenlenen Kuran Ziyafeti programının açılışında konuşan AGD Alanya temsilcisi Sıdık Uyar, Alanyada 3ncü kez düzenlenen Kuran-ı Kerim ziyafetine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.
     Dünyadaki şer odaklarının çeşitli sebeplerle alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammede saldırırken kendilerinin de Ey insanlık, biliniz ki kurtuluş o saldırdığınız müjdecinin getirdiği kitabımız Kuran-ı Kerimdedir dediklerini ifade eden Uyar, yeryüzünün ancak Kuranın hükmüyle huzur bulacağını söyledi.
     AGD Genel Başkanı Salih Turhan da Türkiye genelinde 7 milyon kişiyi Kuran Ziyafeti programıyla buluşturduklarını kaydederek, Etkinliklerle Kuranı insanların zihinlerine yerleştirmek istiyoruz. Kuranın sadece dinlenmemesini, insanların neler yapması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Kuran-ı Kerim, bir Müslümanın hayatının her alanında olması gerekir dedi.
     Müslümanların dünyanın birçok yerinde zulümle karşı karşıya olduklarını ifade eden Turhan, Arakanda yaşananları hatırlattı.
     Turhan, İnsanların diri diri ateşe atıldığını düşünün. Evlatlarınızın ateşe atıldığını düşünün. Bu Ramazanda 10 bin çocuk anne ve babalarının gözü önünde diri diri ateşe atıldılar. Bunlar Arakanda şehit edilen Müslüman kardeşlerimizdi diye konuştu.
     Programda Mısırlı Memduh Cüda Saad, İranlı Ahmed Ebul Kasimi ile Türkiyede düzenlenen yarışmada birinci olan Ramazan Demirkan ve Avrupa birincisi Muhammet Demirel Kuran-ı Kerim okudu.
     Umre için çekilişin de yapıldığı programda ilahi konserinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada Kuran ziyafeti programı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER