Alanyadaki cinayet

Alanyadaki cinayet -Alanyada iki kardeşten birini bıçakla öldürdükleri, diğerini yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan 4 zanlının yargılanmasına başlandı


ANTALYA (A.A) - Alanyada iki kardeşten birini bıçakla öldürdükleri, diğerini yaraladıkları iddia edilen tutuklu sanıkların yargılanmalarına başlandı.
     Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar M.B. (22), M.Ş.B. (26), R.T. (22) ve R.B. (30) ile müştekiler Amil Çelik, Hediye Çelik, Deniz Çelik (23) ve avukatları hazır bulundu.
     Azmettirici olduğu iddia edilen M.Ş.B, savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, aileler arasında husumet ve kan davası olduğunu söyledi.
     İki aile arasında babaları Tahsin Barutun öldürülmesinin ardından husumet oluştuğunu, kan davasının bitmesi için yemek verildiğini kaydeden M.Ş.B, bir akrabalarının bu yemeğe katıldığını, kendilerinin bu barış yemeğinde yer almadıklarını bildirdi.
     M.Ş.Bnin kardeşi M.B. ise babasını öldürenlerin serbest kalmasını kabullenemediğini bildirdi. Bir sosyal paylaşım sitesinde oluşturduğu sahte hesapta kendini kadın olarak tanıtarak, maktul Ercan Çelik (24) ile arkadaşlık kurduğunu anlatan M.B, ağabeyi M.Ş.Bnin İstanbuldaki kız arkadaşı R.Byi de tehdit edip yanına aldığını ve Alanyaya geldiklerini dile getirdi.
     Sosyal paylaşım sitesinde oluşturduğu hesap üzerinden iletişime geçtiği Ercan Çelik ile R.Bnin Alanyada bir araya gelmesini sağladığını ve onları takip edip babası Tahsin Barutu öldüren kişilerin bulunduğu eve ulaşmayı amaçladığını savundu.
     M.B, Babamı öldürenlerden birinin de evde olabileceğini düşünerek eve gittim. Ancak bu sırada Deniz ile Ercan Çelik geldi. Ercan motosikletteki silahı çıkarıp ateş etmek istedi. Deniz ise cebinden bıçak çıkarttı. Bu sırada R.B. olayı izlerken askerlik arkadaşım da olaydan habersiz uzak bir yerde beni bekliyordu. Deniz ile kavgada birkaç bıçak darbesinden sonra kaçmaya çalıştım ancak Ercan beni kovaladı. Beni yakalayan Ercana o sırada bıçağı gelişigüzel salladım. Ercanın elinden düşen silahı alarak kaçtım diye konuştu.
     Gürcistan uyruklu R.B. de Alanyaya M.B. tarafından pasaportu alınarak zorla getirildiğini öne sürerek, olay gecesi yaşananları ise tam olarak hatırlamadığını söyledi.
     R.T ise arkadaşıyla Alanyaya tatile geldiklerini savunarak, söz konusu kavga ve cinayetle ilgisinin olmadığını bildirdi.
     Saldırıda ağır yaralanan Deniz Çelik de olay günü M.Bnin kendilerine silahla ateş etmek istediğini ancak silahın tutukluk yaptığını belirtti. Saldırıda M.Bnin yüzünü gördüğünü diğer kişinin yüzünü ise maskeli olması nedeniyle görmediğini dile getiren Çelik, M.Bnin Babamın intikamını aldık sözlerini duyduğunu ifade etti.
     Duruşma, tanıkların dinlenmesinin ardından, 27 Mayısa ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Antalyanın Alanya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sokakta 1 Aralık gecesi Ercan ile Deniz Çelik kardeşler, parkta yüzleri maskeli bir grubun bıçaklı saldırısına uğramış, vücutlarına aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan kardeşlerden Ercan Çelik, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, Deniz Çelik ise yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.
     Olayın ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma ile zanlılar M.Ş.B, M.B. ile olaya yardımcı olan Gürcistan uyruklu kadın R.Byi İstanbulda, R.Tyi de Diyarbakırda gözaltına almıştı.
     Diyarbakırın Kulp ilçesinde 23 Şubatta arazi anlaşmazlığı nedeniyle Barut ve Çelik aileleri arasında çıkan kavgada zanlıların babası Tahsin Barutun hayatını kaybettiği, olayın kan davasına dönüşmemesi için iki ailenin bir araya getirilerek barıştırılmaya çalışıldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER