Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Taşkın:

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Taşkın: -Kış aylarında karbonmonoksit zehirlenmelerine karşın vatandaşlar dikkatli olmalı


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, kış aylarında karbonmonoksit zehirlenmelerine karşın vatandaşlar dikkatli olması gerektiğini bildirdi.
     Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların gece uyumadan önce sobaya kömür atmalarının tam yanma gerçekleşmemesi durumunda karbonmonoksit zehirlenmelerine davetiye çıkarttığını söyledi.
     Vatandaşların baca temizliğine önem vermesini istediklerini ifade eden Taşkın, şunları kaydetti:
     Kış ayındayız ve hemen hemen her gün Türkiyenin dört bir yanında sobadan kaynaklanan zehirlenmeler yaşanıyor. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmeler, genelde gece yatmadan önce sobaya tekrar kömür atarak uyumaktan kaynaklanıyor. Lodos ve fırtına olması durumunda uykuda olan vatandaşlar da zehirlenmeyle karşı karşıya kalabilirler. Özelikle soba yakma konusunda halkımızın bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yanan sobalar, yatmadan önce tamamen söndürülmeli ve içindeki yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler dışarıya çıkartılmalıdır. Kış aylarında karbonmonoksit zehirlenmelerine karşın vatandaşlar dikkatli olmalı. Bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli, açık tutulmalı, hava akımına ulaşacak şekilde çevre yapılardan yükseltilmelidir.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Taşkın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER