Alaplı Kaymakamı Malğaç:

Alaplı Kaymakamı Malğaç: -İlçede sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta derecede hasar gören 177 konuta yıkım kararı çıktı


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçede sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta derecede hasar gören 177 konuta yıkım kararı çıktı dedi.
     Malğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 1985 yılından sonra çeşitli tarihlerde meydana gelen deprem, heyelan ve sel gibi afetlerde konutları zarar gören 20 köyde 177 konuta yıkım kararı çıktığını, muhtarlar yoluyla vatandaşlara tebligat yapıldığını söyledi.
     Önümüzdeki yılın mayıs ayına kadar yıkım kararı olduğunu ifade eden Malğaç, şöyle konuştu:
     Alaplıda geçmiş yıllarda meydana gelen sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta hasar gören 177 konutun, sahiplerine afet konutları yapılmasına rağmen yıkılmadığı ortaya çıktı. Ailelerin bazılarının hasarlı binalarda oturmaya devam edip yeni konutları kiraladıkları belirlendi. 177 konutun boşaltılması için muhtarlara tebligat yapıldı. 30 Mayıs 2013 tarihine kadar konut sahiplerinin hasarlı evleri yıkması gerekiyor. Bu tarihe kadar konutlar yıkılmadığı takdirde hasarlı konutların elektrik ve sularını kesilecek. Yine yıkılmadığı takdirde yıkım ekibi devreye girecek.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Alaplı Kaymakamı Malğaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER