Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç:

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç: -Biz kadınlara birçok batı ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını verdik


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç Biz kadınlara birçok batı ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını verdik dedi.
     Malğaç, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kadınına birçok batı ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkının Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiğini söyledi.
     Türk kadınının ilk kez kendisini tıp dünyasında varlığını gösterdiğini ifade eden Malğaç, şöyle konuştu:
     Kadın hakları ve kadınların erkeklerle eşitliği konusunda geçen asırdan itibaren batı ülkelerinde ve toplumlarında yoğun mücadelelerin verildiği ve özellikle ABD ve İngilterede bu mücadelelerin en şiddetlilerinin yaşadığı bilinmektedir. Ülkemizde, gerek Osmanlı İmparatorluğu ve gerekse Cumhuriyet döneminde kadınlarımızın kendi hakları konusunda, batı ülkelerindekine benzer şekilde mücadele ettiklerini söylemek mümkün değildir. Biz kadınlara birçok batı ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını verdik. Türk kadınına seçme ve seçilme haklarının verilmesiyle birlikte belediye seçimlerine katılma hakkı da tanınmıştır.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER