ALDER, 40 çocuğu sünnet ettirdi

ALDER, 40 çocuğu sünnet ettirdi


ADANA (A.A) - Aladağlılar Kültür Dayanışma Yardımlaşma ve Çevreyi Koruma Derneği (ALDER), 40 çocuğa 40 kirve sünnet kampanyası çerçevesinde Kızıldam ve Gökçeköydeki sünnet çağına gelmiş çocukları sünnet ettirdi.
     Dernek Başkanı Hasan Yıldız, kampanya kapsamında özellikle köylerde yaşayan dar gelirli hemşehrilerinin sünnet çağına gelmiş çocuklarını sünnet ettirmeye çalıştıklarını söyledi.
     40 çocuğa 40 kirve kampanyası çerçevesine önceki yıllarda Küp, Köprücük (Menges), Karahan, Kışlak köylerinde 50ye yakın çocuğu sünnet ettirdiklerini ifade eden Yıldız, Bu yıl da Kızıldam ve Gökçeköydeki çocukları sünnet ettirdik. Bu köylerde çocukların sünneti aile için çok büyük bir sıkıntı oluşturmakta. Bizler de bu sıkıntıları bildiğimiz için elimizden geldiğince bu sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz dedi.
     Yıldız, sadece sünnet değil, aynı zamanda gıda, giyecek, kırtasiye yardımları da yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     İnşallah önümüzdeki günlerde diğer köylerimize de bu tür gezilerimizi gerçekleştireceğiz. ALDER olarak şimdiye kadar köy okullarına ve ilçe merkezindeki okullara yaklaşık 7 binin üzerinde kitap yardımı, yüzlerce çocuğa kırtasiye yardımı, yüzlerce aileye gıda-giyecek yardımı, onlarca öğrencimize burs yardımı yaptık. Birçok okulumuzun boya, araç gereç gibi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bizlere bu konularda yardımcı olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber ALDER, 40 çocuğu sünnet ettirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER