Alman Dostluk Parkı çalışmaları devam ediyor

Alman Dostluk Parkı çalışmaları devam ediyor -Parkın yapımında çalışan Alman öğrenciler, boş zamanlarında Türkiyenin değişik yörelerine ait halk oyunları öğreniyor


ANTALYA (A.A) - Döşemealtı Belediyesi tarafından yürütülen Alman Dostluk Parkı yapım çalışmalarına katılan Alman öğrenciler, boş zamanlarında Türkiyenin değişik yörelerine ait halk oyunları öğreniyor.
     Alman Dostluk Parkı yapımı için ilçede bulunan yabancı konuklar, park çalışmasından arta kalan zamanlarında Türk kültürünü inceliyor. Öğrenciler çeşitli yörelere ait halk oyunları koreografilerine büyük ilgi gösterdi. Çeşitli yörelerin oyunlarını da öğrenen Alman öğrenciler, Türk arkadaşlarıyla halay çekti.
     Öte yandan, Alman Dostluk Parkında kullanılacak kent mobilyalarını üreten Alman öğrenciler, dostluğu ve kardeşliği büyük bir ağaç gövdesinde oyma işlemiyle ölümsüzleştirdi. Öğrenciler özellikle Alman ve Türk öğrencilerin kucaklaşmasını, ağaçların gövdesine yansıttı. Alman öğrenciler, günün belli saatlerinde de Türkçe dersi aldı.
     Belediye Başkanı Nurettin Tursun, yaptığı açıklamada, Alman Dostluk Parkının kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Tursun, Bu park, sosyal bir proje kapsamında binlerce kilometre uzaklardan gelerek, emek alın teri dökerek çalışmalarını sürdüren kardeşlerimizin emaneti olacak dedi.
     (ME-GÜÇ)
<< Önceki Haber Alman Dostluk Parkı çalışmaları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER