Yortan Lisesi boşaltılacak

Yortan Lisesi boşaltılacak


KARABÜK (A.A) - Yenicede bulunan Yortan Lisesi, binada hasarlar tespit edildiği için eğitim ve öğretime başka bir binada devam edilmek üzere boşaltılacak.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 126 öğrencinin eğitim gördüğü ve 1994 yılında hizmete açılan lise binasının yapılan incelemelerde olası bir depremde zarar görme ihtimalin yüksek olduğunu söyledi.
     Binanın güçlendirilmesi için de ayrı bir çalışma yapılacağını ifade eden Şen, şunları kaydetti:
     İl Özel İdaresi mühendisleri tarafından yapılan incelemede 1994 yılında inşa edilen Yortan Lisesi binasında yapılan gözlemler neticesinde can ve mal kaybına sebep olabilecek sıkıntılar tespit edildi. Öğrencilerin güvenliği için lisenin boşaltılmasına karar verdik. Yapılan incelemelerde binada zemin etüdü, mimari projesi, statik ve betonarme projeleri mevcut değil. Okulun boşaltılması için çalışmalarımız başladı. Kaymakamımız Tarkan Keskin ile birlikte Yortan Lisesinde inceleme yaptık. Yortan Lisesi, deprem güçlendirme işlemleri tamamlanana kadar eğitim ve öğretime okul binasının yan tarafında bulunan kız öğrenci yurdunda devam etmesini uygun bulduk. Yortan Lisesi öğrencileri binada deprem güçlendirmesi yapılıncaya kadar pazartesi gününden itibaren eğitimlerine Yortan Kız Öğrenci Yurdunda devam edecek.
     (DİL-AOL-KÖS)
<< Önceki Haber Yortan Lisesi boşaltılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER