Alman heyet Bursada

Alman heyet Bursada -Almanyanın CDU partisinin Stuttgart bölgesi temsilcilerinden 20 kişilik heyet, Bursada ziyaretlerde bulundu


BURSA (A.A) - Almanyanın Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisinin Stuttgart bölgesi temsilcilerinden 20 kişilik heyet, Bursada ziyaretlerde bulundu.
     Bursa Girişimci İşadamları Derneğinin (BUGİAD) konuğu olan heyet, ilk olarak derneği ziyaret ederek, şehir planlaması, ekonomik teşvikler, kentin bilimsel alt yapısı gibi alanlarda bilgi aldı.
     BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, Bursanın en büyük iş adamları derneklerinden biri ve binden fazla üyeye sahip olduklarını söyledi.
     Üyelerinin alternatif pazarlara ulaşması için yurt içi ve dışından birçok kuruluşla iş birliği içinde olduklarını ifade eden Er, bu kapsamda düzenledikleri dış gezilerden bahsetti.
     CDU Eyalet Başkanı ve Federal Milletvekili Dr. Joachim Pfeiffer ise Stuttgart bölgesi için odaklandıkları siyasi konular ve görevler hakkında Bursanın deneyimlerinden istifade etmek istediklerini belirterek, Bursanın genel olarak siyasi ve ekonomik durumu, yatırım imkanları ve sivil toplum konularına yaklaşımı konusunda bizleri bilgilendirmenizi istiyoruz dedi.
     Heyet daha sonra Bursa Orhangazi Üniversitesini (BOÜ) ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Recep İleri ve Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erhan İçene, konuklarına üniversite kampüsü, eğitim alanları, öğrenci kapasitesi ve uluslararası düzeyde verdikleri eğitim kalitesine ilişkin bilgiler verdi.
     Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından öğle yemeğinde ağırlanan heyet, burada da kent hakkında bilgi aldı.
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, konuklara Bursadaki raylı sistemle ilgili bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Alman heyet Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER