Alman öğrencilerden Hindistana tuvalet desteği

Alman öğrencilerden Hindistana tuvalet desteği -Hindistandaki tuvalet sıkıntısını gidermek amacıyla, Almanyadan bisikletle yola çıkarak ve yardım toplamaya başlayan 4 Alman öğrenci Muşa ulaştı -Öğrencilerden Angerman: -10 b


MUŞ (A.A) - Hindistanda yaşanan tuvalet sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla, Almanyadan bisikletle yola çıkarak yardım toplayan 4 Alman öğrenci Muşa ulaştı.
     Değişim İçin Cesaret sloganıyla nisan ayında Almanyadan hareket eden Maushami Chetty, Johann Angerman, Thomas Jakel ve Eric Aquadiente adlı öğrenciler, oluşturdukları internet adresi üzerinden başlattıkları yardım kampanyasıyla bugüne kadar 7 bin Avro topladı.
     Alman öğrencilerden Johann Angerman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 bin Avro toplayarak, Hindistanda 25 tuvalet yaptırmak istediklerini bildirdi.
     Maceracı olmadıklarını ve Hindistanda yaşanan tuvalet sıkıntısına dikkat çekmek için bu kampanyayı başlattıklarını ifade eden Angerman, şunları kaydetti:
     Hindistanda yaşanan tuvalet sıkıntısından dolayı, oluşturduğumuz web sitesi üzerinden bu kampanyayı başlattık. Gittiğimiz yerlerde yardım yapılması için, broşür dağıtıyoruz. Elden para almıyoruz. Bu sistemle 10 bin Avro toplayarak, Hindistanda 25 tuvalet yaptırmak istiyoruz. Şimdiye kadar 7 bin Avro yardım topladık. 10 bin Avro topladığımızda hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir tuvalet ve atık suları arıtma sistemlerinin sağlanmasını amaçladık. Ayrıca toplayacağımız yardımla Hindistanda, kanalizasyon altyapısının sağlıklaştırılması ve içme suyunun kirlenmesini önlemek istiyoruz.
     Berlinden, Hindistana kadar 10 kilometrelik yolu bisikletle gideceklerini belirten Angerman, Muş ve diğer illerden topladıkları yardımları Hindistan halkına ulaştıracaklarını bildirdi.
     Angerman, İnsanlara yardım etmek istiyoruz. Bu kampanyamızın herkese örnek olacağına inanıyorum. Bizler, dünyanın daha iyi bir yaşam alanı olmasına çizgi ötesi bir turla katkıda bulunmak amacıyla, kendi isteğimizle karar veren gençleriz. Maceracı değiliz. Burada yapacağımız çalışmanın ardından, Vana geçeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş / Yahya Öylek
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Alman öğrencilerden Hindistana tuvalet desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER