Almanyada NSU duruşmasına Türk gazetecilerin alınmaması

Almanyada NSU duruşmasına Türk gazetecilerin alınmaması -Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth: Bu konuda çok öfkeliyiz -Hiç anlaşılmaz bir şekilde neden yabancı basın ve öldürülen ailelerin kabul edilmediğini, neden Tü


MARDİN (A.A) - Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Almanyada aşırı sağcı, Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün 8i Türk 10 kişiyi öldürmesiyle ilgili davanın görüleceği Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde Türk medyasına yer ayrılmamasına ilişkin, Bu konuda çok öfkeliyiz dedi.
     Irakın kuzeyindeki temaslarının ardından Türkiyeye gelen Roth, Mardinin Midyat ilçesindeki Mor Gabriel Manastırında metropolit Samuel Aktaş ile görüştü.
     Roth, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin en güzel ve tarihi kentinde tekrar bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
     Mor Gabriel Manastırının 397 yılında inşa edildiğini hatırlatan Roth, manastırda ruhani ve dini hayatın devam etmesini çok istediklerini dile getirdi.
     Roth ve beraberindekiler, Midyattan ayrıldıktan sonra Mardine geçti. Roth, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile bir otelde görüştü.
     Basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesinde medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Roth, Almanyada NSU terör örgütünün 8i Türk 10 kişiyi öldürmesiyle ilgili davanın görüleceği Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde Türk medyasına yer ayrılmamasına ilişkin, Bu konuda çok öfkeliyiz. Bunu da belirtmek istiyoruz dedi.
     Bu davanın, Almanya demokrasisi ve Almanyanın güvenliği için çok önemli olduğunu belirten Roth, Hiç anlaşılmaz bir şekilde neden yabancı basın ve öldürülen ailelerin kabul edilmediğini, neden Türkiyenin konsolosluğu ve elçiliğin davaya izleyici olarak kabul edilmediğini anlamıyoruz çünkü bu ırkçı teröristin, özellikle Türk kökenli oldukları için insanları öldürdüğünü biliyoruz. O nedenle tabii ki yabancı basınının takip etmesi ve şeffaflık açısından talep etmek gerektiğini düşünüyoruz. En yakın bir zamanda bu konuda çözüm bulmak gerektiğini ve bulunacağını çok umut ediyoruz diye konuştu.
    
     -Şırnaktaki trafik kazası-
    
     Roth, İdil ilçesindeki trafik kazasında şehit olan iki polis için çok üzüldüğünü ve ailelerine taziye dileklerinde bulunduğunu belirtti.
     Yaralı polis memurunu da hastanede ziyaret edeceğini ifade eden Roth, Cizredeki polis merkezine taziyede bulunacaklarını söyledi.
     Roth Biz çok üzüntü duyuyoruz. Bize refakat eden iki polis hayatını kaybetti. Aileler ile üzüntülerini paylaşıyoruz. Şok halindeyiz. Ağır yaralanan üçüncü kişinin sağlığına yakın zamanda kavuşacağını umut ediyoruz dedi.
     Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise şehit polislere Allahtan rahmet dileyerek, Bu Allahın takdiridir. Bu konuda kimsenin suçu olmaz ama keşke olmasaydı. Sayın Claudia Rothun duygularını çok iyi anlıyorum. Bu konuda kendisini suçlu gibi hissetmesin diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Erol - İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Almanyada NSU duruşmasına Türk gazetecilerin alınmaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER