Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl Konyada

Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl Konyada -Pohl, Konya Valisi Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akyüreki ziyaret etti


KONYA (A.A) - Almanyanın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret etti.
     Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konyaya gelen Pohl, Vali Doğanı makamında ziyaret etti. Pohl, ziyarette yaptığı konuşmada, geçen yıl ailesiyle birlikte geldiği Konyaya bu kez ilk resmi ziyaretini yaptığını söyledi. Pohl, Konyaya hızlı trenle gelmiştik. O seyahatimizde Mevlana Müzesini ve şehrin diğer güzelliklerini görme fırsatı bulmuştuk. Diğer büyükelçi arkadaşlarım, Şeb-i Arus törenlerine gelmişler ve çok etkilenmişler. Biz de 17 Aralık tarihini hemen ajandamıza not ediyoruz diye konuştu.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şeb-i Arus törenlerinde geçen yıl 21 program icra ettiklerini, sadece ayin programını 55 bin kişinin izlediğini aktaran Doğan, törenlerin hem Türkiyede hem de dünyada çok popüler bir etkinlik olduğunu vurguladı.
     Doğan, Mevlana Müzesine yapılan ziyaret sayısından hareketle Konyaya gelen turist sayısını belirlemeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Geçen yıl Mevlana Müzesini 2 milyonu aşkın kişi ziyaret etti. Bunun yaklaşık 470 bini yabancı turistlerden oluşuyor. Ağırlıklı olarak Japonya, Güney Kore ve AB ülkelerinden insanlar geliyor. Konyadaki turizm türü, inanç ve kültür ağırlıklı bir yapıya sahip. 2023 yılında Konyaya 10 milyon turistin geleceğini öngörüyoruz. Bunun da 2,5 milyonunun yabancı turistlerden oluşacağını değerlendiriyoruz.
     Türkiyenin hızlı tren hatlarıyla donatıldığına dikkati çeken Doğan, 2013 yılında Konya-İstanbul bağlantısı hızlı trenle sağlanmış olacak. 2014-2015 yıllarında İzmir-Konya bağlantısı yapılacak. 2016dan itibaren de Antalya hızlı trenle Konyaya bağlanacak. 2023e doğru gelindiğinde, AB ülkelerinden kültür turizmi odaklı Konyayı ziyaret edenlerin sayısının hızla yükselebileceğini düşünüyoruz dedi.
     Doğan, Konya ve Mevlana fotoğrafları hediye ettiği Pohlü, 17 Aralık Şeb-i Arus Törenlerine davet etti.
     Daha sonra, Büyükelçi Pohl, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER