Almanya 1. Giresun Günleri

Almanya 1. Giresun Günleri -Giresun Valisi Şahin: -Bu organizasyonun amacı Giresunun sosyal, kültürel, tarımsal ve sanayi imkanlarını orada sergilemek ve tanıtmaktır


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Almanyada düzenlenecek olan Almanya 1. Giresun Günleri etkinliği ile ilgili, Bu organizasyonun amacı Giresunun sosyal, kültürel, tarımsal ve sanayi imkanlarını orada sergilemek ve tanıtmaktır dedi.
     Vali Şahin, Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Almanyanın Essen şehrinde organize edilecek Almanya 1. Giresun Günleri ile ilgili bilgi verdi.
     Etkinliğin çok önemli amaçları olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Bu organizasyonun amacı Giresunun sosyal, kültürel, tarımsal ve sanayi imkanlarını orada sergilemek ve tanıtmaktır. Aynı zamanda Almanyadaki gurbetçilerimizle beraber olmak ve onların gönüllerine merhem olmaktır. Amaçlar arasında gurbetçi iş adamlarımızın artık ana yurtta da hizmet etmelerini talep etmek. Bunun yanında Alman iş adamlarıyla beraberimizde gidecek olan iş adamlarımızı bir araya getirmek. Bu vesileyle belki Türkiyede ilk kez bir Vali, Giresun Günleri adı altında bir hizmet etmek için ilini yurt dışına taşıyor.
     Sivil toplum kuruluşlarıyla hareket etmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Şahin, Bir idarecinin başarısı devleti yerel yönetimle, sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada tutmayı beceren kişi demektir. Yönetici sadece işini yapıp giden, kendi sınırlarını, kendi duvarlarını aşamayan kişi yönetim felsefesinden eksik demektir. Bu vesileyle biz sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve devlet bunlarla birleştiğinde, bir arada olduğunda meşhur saç ayağı tam anlamıyla kurulmuş olur ve halkın gönlünü fetheder diye konuştu.
     Vali Şahin, 12-14 Kasım tarihleri arasında yapılacak etkinliğin üç gün süreceğini belirtti.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Almanya 1. Giresun Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER