Almanya

Almanya -Frankfurt Başkonsolosu Saygılı, Frankfurt Belediye Başkanı Feldmannı ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiyenin Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Frankfurtun yeni Belediye Başkanı Peter Feldmannı makamında ziyaret etti.
     Başkonsolos Saygılıya ziyaretinde Muavin Konsolos Ömer Bedir eşlik etti. Ziyaret sırasında belediye binasının gönderine Türk bayrağı çekildi.
     Başkonsolos Saygılı yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Feldmannı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesinden dolayı tebrik ettiğini belirterek, Kendisiyle görüşmemizde birçok konuyu ele aldık. İlk yurtdışı gezisini, Frankfurt ve Eskişehir arasındaki kardeş şehir projesinin resmiyet kazanması doğrultusunda 16 Eylül tarihinde Türkiyeye gerçekleştirecek dedi.
     Feldmannın ilk resmi ziyaretini Türkiyeye yapacak olmasının Türk toplumuna verilen mesaj açısından çok önemli olduğunu kaydeden Saygılı, şöyle konuştu:
     Gerek seçim öncesi gerek seçim sonrasında sayın belediye başkanı buradaki Türk toplumuna yönelik çok olumlu ifadeler kullanarak, onları kapsadığını ve onların da buranın bir parçası olduğunu belirtti. Bugünkü görüşmemizde de Türk toplumuyla ilgili belirttiği hususlar beni çok memnun etti. Geleceğe yönelik olarak önemli işler yapılacağı hissiyatını verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
     Feldmann da görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Başkonsolos Saygılının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, Başkonsolos Saygılı ile Frankfurtta yaşayan Türk toplumuna yönelik eğitim konusunda mevcut işbirliğini nasıl güçlendirebileceğimizi görüştük. Ayrıca Türk şirketlerinin nasıl desteklenebileceği konusunda da fikir alışverişinde bulunduk ifadesini kullandı.
     Türkiyeye 16 Eylülde gerçekleştireceği ziyaretle ilgili olarak da Feldmann, İlk resmi yurtdışı ziyaretimi herhangi bir Avrupa ülkesi veya Amerikaya değil de Türkiyeye yapıyor olmam Türk toplumunun bizim için ne kadar önemli olduğunu göstermek için bir işaret olacaktır diye konuştu.
     Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Feldmann, 16 Eylülde Eskişehire gidecek ve 2 gün kalacak. 19 Eylülde de İstanbula geçecek Feldmann, burada da çeşitli temaslarda bulunacak.
    
     Muhabir: Frankfurt / Evren Aydemir
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER