ALOSBİdeki tapu sorunu

ALOSBİdeki tapu sorunu -Yönetim Kurulu Başkanı Akkan: "Mali sorunları atlattık, bölgeden arsa alan firmaların tapularını önümüzdeki hafta vermeye başlayacağız"


İZMİR (A.A) - Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, mali sorunlar sebebiyle uzun süredir bekleyen yatırımların önündeki engelin kalktığını söyledi.
     Akkan, ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Kordon Otelde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki gelişmeleri anlattı. Bölgede 4 yıldır yaşadıkları sorunlar nedeniyle satışların durduğunu, yatırımların da durma aşamasına geldiğini belirten Akkan, "Mali sorunları atlattık, bölgeden arsa alan firmaların tapularını önümüzdeki hafta vermeye başlayacağız. 62 firmaya bu hafta tapuları verilecek. Bölgemiz yeniden cazibe merkezi oluyor. Yeni bir kalkınma atağının içine giriyoruz. Önümüzdeki günlerde 3-4 yeni firma ile anlaşma imzalayacağız. Hedefimiz 9 yıldızlı bölgemize yabancı ve İzmir dışından yatırımcı çekmek" dedi.
     Bölgede arsa satışlarının 2008 yılına kadar iyi gittiğini ifade eden Akkan, şunları söyledi:
     "Bu tarihten sonra teşvik sistemi bizi tercihlerde geriye düşürdü. Sonra Fortis Bankın satılması ile bin 500 dönüm ipotekli arazimiz serbest bırakılmadı. Yatırımcıya tapusunu veremedik. Teşvik sebebiyle bizden arsa alan yatırımcılardan bazıları parasını geri alarak Manisaya gitti. Şimdi sorunlarını çözdük. ALOSBİ, İtalyanın Po Ovası, Almanyanın Ruhr Bölgesi gibi Türkiyenin gözbebeği sanayi bölgesi olacak."
     Aliağada Petkim, Tüpraş gibi büyük tesislerin bulunduğunu hatırlatan Atıl Akkan, Türkiyenin çeliğinin yüzde 58inin bu bu bölgede üretildiğini ifade ederek, "Aliağada yan sanayi hızla gelişiyor. 9 limanımız var. Petkimin limanı tamamlandığında Alsancak Limanının 1,5 katı olacak. Çandarlı Limanının mendirekleri bitmek üzere. Bölgemiz elektrik üssü oldu. Kömür santralleri ve rüzgar gülleri ile 2 yıl içinde 6 bin megavatlık yeni kapasiteye ulaşacağız. Bölgemiz modern bir sanayi bölgesi olmaya doğru gidiyor" diye konuştu.
     Gelecek yıl bölge yanına demiryolunun geleceğini açıklayan Akkan, 8 şeritli demiryolu hattının sanayiciyi daha da rahatlatacağınıbelirtti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber ALOSBİdeki tapu sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER