Alsancak Şenliği 12. kez kapılarını açıyor

Alsancak Şenliği 12. kez kapılarını açıyor -İzmirde 16-17 Mayıs günlerinde yapılacak şenlik kapsamında, Alsancakın tüm sokaklarında etkinlikler düzenlenecek -Şenlikte bu yıl İzmirli ünlü aşçılar, Ege Yemekleri Yarışmasında ter dök


İZMİR (A.A) - Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen Alsancak Şenliğinin 12.si, 16-17 Mayıs günlerinde yapılacak.
     "Sokakta Hayat Var" sloganıyla 12 yıldır düzenlenen şenlik kapsamında, Alsancak semtinin tüm sokaklarında farklı sanat dallarında gösteriler yapılacak, Egeye özgü tatlar ve müzikler kent sakinlerine sunulacak.
     Şenliğin açılışında, Alsancak Vapur İskelesi önünde düzenlenecek konserde, İzmir Devlet Opera ve Balesinin bir dönem müdürlüğünü de üstlenen opera sanatçısı Hakan Aysev İzmirli sanatseverlerle buluşacak.
    
     -Bu yıl "Ege Yemekleri Yarışması" düzenlenecek-
    
     Şenlik bu yıl İzmir Aşçılar Derneği üyelerinin de desteğiyle yapılan, Ege Yemekleri Yarışmasına da evsahipliği yapacak.
     Şenlik tanıtım toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, oldukça zengin içerikli bir şenlik düzenlediklerini ifade ederek, aynı saat dilimi içinde Alsancakta 32 noktada birbirinden farklı kültür sanat etkinliklerini izlemenin mümkün olacağını söyledi.
     Tartan, Alsancakın her gün bir milyon kişinin ayak bastığı bir semt olarak "İzmirin kalbi" olduğuna işaret ederek, "Sokakta hayat var olgusunu önemsiyoruz. İnsanların birbirine sevgi, saygı ve hoşgörüsü bu şekilde artıyor. İzmir sokakta yaşamayı seviyor, biz de bu şenliğin konseptini buna göre belirledik" dedi.
     Kendi yönetiminden önce başlayan şenliğin, 12 yıla ulaşmasının ve kurumsallaşmasının önemine değinen Tartan, tüm kent sakinlerini etkinliklere davet etti.
    
     -Basından destek istedi-
    
     Konak Belediye Başkanı olarak, kendisini en çok yoran ve üzen konunun, vatandaşların bulvar, cadde düzenlemeleri ve aydınlatma konularında kendisine yönelttikleri talep ve eleştiriler olduğunu söz konusu alanların kendi yetkisinde bulunmadığından müdahale etmesinin de mümkün olmadığını ifade eden Tartan, "Yapacağım bir şey yok, bana ulaşan talepleri Büyükşehire iletiyorum, ama bu konularla ilgili çok enerji kaybına uğruyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı - Ahmet Bayram
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Alsancak Şenliği 12. kez kapılarını açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER