Alternatif turizmin yeni gözdesi; Erbeli

Alternatif turizmin yeni gözdesi; Erbeli


KONYA (A.A) - Ereğli, Halkapınar, Emirgazi ve Karapınar bölgesinde bulunan ve Kapadokyanın başlangıç noktası olarak belirlenen Erbeli, Turizm Komisyonunun raporunda yer aldı.
     Turizm Komisyonu Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, hazırladığı raporda, Ereğli, Halkapınar, Emirgazi ve Karapınar havzasında bulunan Erbelinin alternatif turizm kaynakları arasında önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti.
     Konya İl Genel Meclisi, Eylül ayı toplantılarının 3. birleşimi komisyon raporları görüşmesinde, Kapadokyanın başlangıcı olduğu bildirilen Erbeli bölgesini alternatif turizm noktası olarak belirlendiğine dikkati çeken Kaçar, şunları kaydetti:
     Çok sayıda kuş türü ve pelikanların barındığı, eşsiz manzaralı bu doğal yapının bir an önce turizme kazandırılması için gerekli çalışmanın yapılması gerekiyor. Erbelide botanik turizmi, kuş gözleme turizmi, atlı doğa yürüyüşü, kamp karavan turizmi, foto safari, doğa yürüyüşü yapılabilir. Bölgenin jeolojik ve coğrafi yapısı Kapadokya ile birebir aynı. Burada 36 yer altı şehri bulunuyor.
     İl Genel Meclisi, 3. birleşiminde ayrıca Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun ailenin korunmasına yönelik raporunu da gündeme aldı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.
     Birçok ilçede çok amaçlı salonlar yaptıklarını hatırlatan Selvi, Bu salonlara uzmanlar gelerek, organik tarım ile ilgili yapılan seminer ve toplantıların benzeri kadınlarımıza yönelik seminerler yapacak, ailenin korunması yönünde eğitimler verilecek dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Alternatif turizmin yeni gözdesi; Erbeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER