Altın Kozanın gezici sinema tırı Anadolu

Altın Kozanın gezici sinema tırı Anadolu yollarında -Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19cusunu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan Gezici Sinema tırı 38 ilde 61 noktada film gösterimi yapa


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19cusunu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan Gezici Sinema tırı 38 ilde 61 noktada film gösterimi yapacak.
     Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Tren Garı önünde park eden Gezici Sinema tırında düzenlediği basın toplantısında, Adananın geçmişinde Türk sinemasının, Yeşilçamın çok büyük önemi olduğunu hatırlatarak, 1940lı yıllardan beri Adananın Türk sinemasıyla iç içe olduğunu söyledi.
     İlki 1969 yılında düzenlenen Altın Koza Film Festivalinin, Anadolunun tek festivali olduğunu ifade eden Aldırmaz, Türkiyede yapılan birçok festival var ama Anadolunun tek festivali Altın Koza Film Festivalidir. Bu gerçekten hareket ederek, Adanalının sıcak sevgisini, selamını Anadoludaki 38 kentteki 61 noktaya ulaştıracağız. İç, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgesine gidecek tırımız sinemanın hakla kucaklaşmasını sağlayacak. Bu bir ilktir dedi.
     Aldırmaz, tırın önünde Hacivat ve Karagöz gibi çeşitli gösteriler yapılırken, tırın arkasında da vatandaşların tahta sandalyelerde Türk sinemasının değerli yapımlarını seyredeceklerini dile getirerek, Geçmişte 200 tane yazlık sinemanın bulunduğu bu coğrafyadan, sinemanın büyülü yapısını bütün Anadoluya yansıtacağız. Hedefimiz, hem Türk sinemasına destek vermek hem de sinemanın Anadoluyla kucaklaşmasını sağlamak. Tırımız 38 ilde, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol yapacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Altın Kozanın gezici sinema tırı Anadolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER