Altın Koza gezici sinemasının 42. durağı

Altın Koza gezici sinemasının 42. durağı Sivas oldu


SİVAS (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali kapsamında Anadolu yollarına düşen gezici sinemanın 42. durağı cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas oldu.
     Altın Koza Anadolunun Festivalidir ve Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganları ile yola çıkan Altın Koza gezici sineması, Sivasta büyük ilgi gördü.
     Mustafa Kemal önderliğinde toplanan Sivas Kongresinin yapıldığı tarihi bina önündeki alanda gerçekleştirilen etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Bandosunun konseriyle başladı. Yoğun ilgi gören bando konserinin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu.
     Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları Ferhat Deli ve Serkan Yontar Türk Halk Müziğinin en güzel örneklerini söylediler ve Sivaslıları coşturdular.
     Etkinlikler sırasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sivaslıların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüpün kendilerine çok güzel bir ev sahipliğini yaptığını ifade eden Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Altın Kozanın bu etkinliğini birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizi yalnız bırakmadığınız için de size teşekkür ediyoruz. Burası merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve genel sekreterimiz İsmail Hakkı Develinin memleketi. Sivas çok önemli insanlar yetiştirmiş, tarihi bir kent. Biz Altın Koza etkinlikleri ile 38 ilde, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katederek, 36 milyon insanla kucaklaşacağız. 17 Eylülde de Altın Koza Film Festivalinde buluşacağız. Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum,
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Zihni Aldırmazın güzel bir geleneği devam ettirdiğine dikkat çekti.
     Altın Koza etkinliklerinin Sivaslılarla paylaşılmasından dolayı mutluluk duyduklarını anlatan Ürgüp, Biz sayın Zihni Aldırmaz ise üzücü bir olay sonrası diyaloğa girdik. Merhum genel sekreterleri İsmail Hakkı Develi Sivasta defnedildi. Sonra diyaloğunuz devam etti. Kendisine teşekkür ediyor, Sivaslılar adına hoşgeldiniz diyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaza bir plaket verdi.
     Sivastaki etkinlikler Ata Demirerin Eyvah Eyvah 2 filminin gösterimiyle son buldu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Altın Koza gezici sinemasının 42. durağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER