Altın Portakalda uluslararası yarış başladı

Altın Portakalda uluslararası yarış başladı -Jüri başkanlığını Macar yönetmen Istvan Szabonun yapacağı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışmasında bu yıl, 10 film yarışacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde başkanlığını usta Macar yönetmen Istvan Szabonun yapacağı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışmasına seçilen filmler belirlendi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Altın Portakalda bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışmasında 10 film yarışacak. Uluslararası dalda yarışacak filmlerin Antalyaya gelen yönetmen ve oyuncuları da gala gösterimlerinde sinemaseverlerle bir arada olacak.
     Bu yıl, Macar yönetmen Krisztina Deakın son filmi Aglaya-Aglaja, İranlı yönetmen Khosro Masouminin son filmi Bear-Ayı, Sırp yönetmen Miroslav Momcilovicin Death of a Man in Balkans-Balkanlarda Herhangi Bir Adamın Ölümü, Gürcü yönetmen Rusudan Chkonianın ilk uzun metrajlı çalışması Keep Smiling-Gülümse, Rus yönetmen Alexey Mizgirevin The Convoy-Konvoy, İsrailli oyuncu Hiam Abbasın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu Inheritance-Miras, genç yönetmen Emily Atefin son çalışması Kill Me-Öldür Beni, Romen yönetmen Silviu Purcaretenin Somewhere in Palilula-Palilula Diye Bir Yer, Türkiyeden Erdal Rahmi Hanayın Saba ve Polonyalı yönetmen Maciej Zakın Supermarket-Süpermarket adlı filmleri ödül için yarışacak.
     Macar yönetmen Istvan Szabo başkanlığında, aralarında Fransız yapımcı Claudie Ossard, Türk sinema oyuncusu Belçim Bilgin, Rotterdam Medya Fonu Başkanı Jacques van Heijningen, Türk sinema oyuncusu Cem Özer, Polonyalı sinema yazarı Barbara Hollanderin bulunduğu uluslararası jüri, yarışmaya katılan 10 film arasından En İyi Film ödülünü alacak eseri belirleyecek.
     49. Festivalin uluslararası uzun metraj film yarışmasında birinciliğe değer görülen filmin yapımcısına ödülü, 12 Ekimde düzenlenecek kapanış ve ödül töreninde sunulacak.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Altın Portakalda uluslararası yarış başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER