Amasyada camiler engelliler için hazırlanıyor

Amasyada camiler engelliler için hazırlanıyor


AMASYA (A.A) - Amasya Müftüsü İsmail İpek, Camilerimizden engellilerimizin de istifa etmesini amaçlıyoruz dedi.
     İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının bir süre önce başlattığı, engelli vatandaşların camileri kullanabilmesine olanak sağlayacak düzenlemelerin Amasyada da sürdürüldüğünü söyledi.
     Camilerin giriş ve çıkışlarında engellilerin yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmak istediklerini kaydeden İpek, Camilerimizden engellilerimizin de istifa etmesini amaçlıyoruz. Amasya il merkezinde 211 camimiz var. Bunların 18inde engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği düzenlemeler yaptık. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor diye konuştu.
    
     -Tarihi camilere özel düzenleme-
    
     Amasyada tarihi camilerin engelliler için düzenlemesinde pratik ama özel çözümler geliştirdiklerini anlatan İpek, Tarihi camilere pek fazla müdahale edemediğimiz için cami girişlerine tarihi dokuyu bozmayan portatif ahşap görünümlü engelli rampaları yaptık. Yeni yapılan camilerde ise bu rampalar beton ve demirden yapılmakta. Bu şekliyle camilerimiz artık engelli vatandaşlarımıza da hizmet verecek dedi.
     İpek, hayırsever vatandaşlar ile müftülük kaynakları kullanılarak yapılan düzenlemelerin sürdüğünü dile getirerek, ayrıca Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik, cihazlarda ise bakım ve onarım işlerinin başladığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasyada camiler engelliler için hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER