Amasyada Geleneksel Karakucak Güreşleri

Amasyada Geleneksel Karakucak Güreşleri -Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında güreş müsabakaları düzenlendi (Fotoğraflı- Görüntülü)


AMASYA (A.A) - Amasya 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Geleneksel Karakucak Güreşleri düzenlendi.
     12 Haziran Şehir Stadyumunda gerçekleşen organizasyona yurt genelinden 600üzerinde sporcunun katılıyor.
     Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri ve geleneksel hale gelen karakucak güreşlerinin Amasya ile özdeşleştiğini söyledi.
     Ata sporunu yaşatmak istediklerini vurgulayan Özdemir, Her yıl olduğu gibi bu yılda organizasyona büyük ilgi var. Türkiyenin bir çok iyinden pehlivanlarımız güreşlere teşrif etti. Kırkpınar güreşleri öncesi güreşçilerimize iyi bir antrenman olacağını düşünüyorum. Bu güzel yarışmalar bizden sonraki kuşaklar da da devem edeceğine inanıyorum dedi.
     Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ise, 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivalinin Türkiye için büyük anlam ifade ettiğini belirtti.
     Bu tip organizasyonların yeni güreşçiler yetişmesi için önem taşıdığını belirten Çeker, şunları kaydetti:
     Güreş kültürümüzün devamı için bu organizasyonlara emek ve destek veren her kese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu Türkiye Karakucak Güreşlerinin olimpiyatları olarak değerlendirelim. Amasya ili kadar karakucakta büyük organizasyon yapan illerimiz yok. Kırkpınar bizim tarihi mirasımız, ancak kültürel mirasımız oldu. Biliyorsunuz UNESCOya girdi. İnşallah karakucak güreşini de yağlı güreş gibi o boyuta getiririz.
     Çeker, olimpiyatlara 55 gün kaldığını hatırlatarak, olimpiyatlarda tarihi bir rekor kırarak Türkiyeye altın madalyayı getireceklerini söyledi.
     Eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, ise Hamit Kaplanın, Yaşar Doğunun ve kendisinin bu sahalarda güreş yaptığını anımsatarak, bu tür organizasyonlara destek verenlerin hakkının ödenemeyeceğini ifade etti.
     Müsabakalara, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda güreş sever izliyor.
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasyada Geleneksel Karakucak Güreşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER