Amasya Belediye Başkanı Özdemir:

Amasya Belediye Başkanı Özdemir: -Halkımızdan ricamız, daha temiz bir gelecek, çevre ve doğa için bitkisel ve hayvansal atık yağlarını dökmesinler,


AMASYA (A.A) - Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Halkımızdan ricamız, daha temiz bir gelecek, çevre ve doğa için bitkisel ve hayvansal atık yağlarını dökmesinler dedi.
     Özdemir, kurum müdürleri ve merkez mahalle muhtarlarıyla, Bitkisel Atık ve Yağ Toplama kampanyasının tanıtımında bir araya geldi.
     Ülke genelinde her yıl 1.5 milyon ton atık yağ toplanması gerekirken, sadece 350 bin ton toplandığına işaret eden Özdemir, toplanmayan atık yağların, sulara ve doğaya büyük ölçüde zarar verdiğini vurguladı.
     Bir litre atık yağın 1 ton temiz suyu kirlettiğinin ve suda yaşayan canlılara zarar verdiğinin altını çizen Özdemir, şöyle devam etti:
     Ayrıca lavabo giderlerine dökülen yağlar kanalizasyon sisteminin tıkanmasına yol açarak kentin altyapısına zarar veriyor. Amasya Belediyesi olarak, insana, doğaya, yaşadığımız çevreye ve temizliğe önem vermeye devam ediyoruz. Halkımızdan ricamız, daha temiz bir gelecek, çevre ve doğa için bitkisel ve hayvansal atık yağlarını dökmesinler, kampanya kapsamında anlaşılan yetkili firma temsilcilerine teslim etsinler. Böylece ülke ekonomisine geri dönüşüm yoluyla katkıda bulunmuş olurlar. Bütün vatandaşlarımıza gösterecekleri duyarlılıktan dolayı şimdiden teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.
    
     Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Belediye Başkanı Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER