Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Taş:

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Taş: "Projelerimiz ile engellilerin engellerini kaldıracağız"


AMASYA (A.A) - Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik hazırlanan iki projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edildiği bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, yaptığı yazılı açıklamada "Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında hazırlanan "Engelleri Kaldırıyoruz" ve "Benim için Konuş" projelerinin mali destek alarak kabul edildiğini duyurdu.
     Taş, şunları kaydetti:
     "Engelleri Kaldırıyoruz projemiz ile ilimiz genelindeki okul ve kurumlarına engelli asansörleri, engelli tuvaletleri, engelli rampaları yapılacaktır. Böylece engelli bireylerin okul ve kurumlarımızdan almış oldukları hizmet kalitesini artırmış olacağız. "Benim İçin Konuş" projemiz ile de ilimizdeki 20 kamu kurumundan birer gönüllüye işaret dili eğitimi verilecektir. Verilen eğitimler sayesinde işitme engelli bireylerimizin kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet alırken her bir kurumda işaret dili bilen bir personel bulunacak ve bu personel işitme engelli bireylerin kurumlardan alacakları hizmetlerde kendilerine rehberlik edecekler ve almış oldukları hizmet kalitesi artırılmış olacaktır. Projelerimiz ile engellilerin engellerini kaldıracağız."
     Taş, söz konusu iki projenin bir yıl süreceğini ve toplam bütçesinin 606 bin lira olduğunu bildirildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER