Amasya Valisi Öz, restorasyonu devam eden

Amasya Valisi Öz, restorasyonu devam eden projeleri inceledi


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kentte restorasyonu devam eden projeleri inceledi.
     Öz, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Koordinatörü Yelgin Mesci ile valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.
     Amasyada kültür, turizm, taşınır taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu açısından önemli projeler sürdürdüklerini kaydeden Öz, projelerin hızla ilerlediğini anlattı.
     Öz, şunları kaydetti:
     Genel bütçeden, İl Özel İdaresi kaynaklarından, belediye ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği projeleri ile yatırım ve çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar valiliğimiz tarihi ve kültürel alanlarda birçok çalışma ortaya koydu. Bunun yanında tarihi yapıların restorasyonu ve turizme kazandırılması için önemli çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor. Projelerimiz tamamlandığında Amasya canlanmış olacak.
     Öz, toplantının ardından restorasyonları devam eden Kazanasmaz Konağı, Sofular Mahallesindeki sokak sağlıklaştırılması çalışmaları, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemirin de katılımıyla tarihi taşhan, bedesten ile eski rektörlük binasında incelemelerde bulundu.
     (FMK-ORH)
<< Önceki Haber Amasya Valisi Öz, restorasyonu devam eden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER