Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Erzurum Valisi Öztürk: Anadolu Ajansı, ülkemiz medyası için önemli bir okul ve vazgeçilmez bir kurum işlevi görerek, milletimizin güvenini ve saygısını kazanmış, basınımızın temel taşı olmuştur


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Anadolu Ajansının ülke medyası için önemli bir okul ve vazgeçilmez bir kurum işlevi görerek, milletin güvenini ve saygısını kazanarak basının temel taşı olduğunu bildirdi.
     Öztürk, Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Anadolu Ajansı yaygın haber ağıyla Türkiyeyi dünyaya taşıdığını belirtti.
     Türk basın tarihinin en köklü kuruluşu olan Anadolu Ajansının kurulduğu tarihten bu tarafa çok önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini vurgulayan Öztürk, Çağımızda iletişimin ve basın yayının önemi tartışılmaz bir gerçektir. Anadolu Ajansı bu önemli görevi tam 93 yıldır ilkeli bir şekilde sürdürmektedir ifadelerini kullandı.
     Anadolunun en buhranlı döneminde milli mücadelenin tüm dünyaya ve Türk milletine en hızlı biçimde duyurulabilmesi amacıyla Mustafa Kemal Atatürkün talimatlarıyla 6 Nisan 1920de kurulan ajansın önemli bir görevi üstlendiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     O günlerde nasıl Anadolu insanının bilinçlenmesini sağladıysa bugün de aynı duyarlılıkla toplumun haber almasını ve bilgilenmesini sağlamaktadır. 93 yıldır demokrasinin gelişmesine ve yerleşmesine önemli katkılar sunan Anadolu Ajansı, ilkeli, tarafsız, sorumlu habercilik anlayışı ve köklü geçmişiyle ülkemizin en önemli haber kurumlarının başında gelmektedir. Anadolu Ajansı kuruluşundan bu tarafa geçen bir asra yakın süre içerisinde kendisini yenilemiş, dünyaya açılmış, tarafsız ve nitelikli habercilik anlayışından taviz vermemiştir. Anadolu Ajansı, bu yönüyle ülkemiz medyası için önemli bir okul ve vazgeçilmez bir kurum işlevi görerek, milletimizin güvenini ve saygısını kazanmış, basınımızın temel taşı olmuştur.
     Ajansın, kamuyla vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Anadolu Ajansı, Türkiyenin en ücra köşesinden dünyanın önemli merkezlerine kadar yayılan haber ağıyla dünyayı ülkemize, ülkemizi dünyaya taşımaktadır. Kuruluş ilkelerinin yanı sıra basın meslek ilkelerine de sadık kalan, sürekli güçlenerek büyüyen ve Türkiyenin saygın haber ajansı konumuna gelen Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, bu münasebetiyle bütün çalışanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER