Kanser Haftası

Kanser Haftası -Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nergiz: -Türkiyede her yıl 150 bin kişinin kansere yakalandığı, 50-60 bin kişinin kanserden hayatını kaybettiği tahmin edilmekte


AMASYA (A.A) - Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, Türkiyede her yıl 150 bin kişinin kansere yakalandığını, 50-60 bin kişinin kanserden hayatını kaybettiğinin tahmin edildiğini bildirdi.
     Nergiz, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hücrelerin kontrol edilemeyen çoğalması olarak nitelendirilen kanserin, köken aldıkları doku ve organlara göre isimlendirildiğini bildirdi.
     Dünyada yılda 11 milyon kişinin kansere yakalandığını, bunların 6-7 milyonunun hayatını kaybettiğini vurgulayan Nergiz, şunları kaydetti:
     Türkiyede her yıl 150 bin kişinin kansere yakalandığı, 50-60 bin kişinin kanserden hayatını kaybettiği tahmin edilmekte. Geçmiş yılların verilerine bakınca kanser sıklığının yüzde 100 arttığı görülmekte. Gelişmiş ülkelerde, erkeklerde akciğer ve prostat kanseri, kadınlarda ise meme kanseri ve kolorektal kanserler daha sık görülürken, az gelişmiş ülkelerde ise erkeklerde akciğer, mide ve karaciğer kanseri, kadınlarda da meme ve serviks kanseri daha sık görülmekte. Türkiyede ise erkek nüfusta akciğer, mesane ve mide kanserleri, kadın nüfusta da meme kanseri ve kolorektal kanserler daha sık görülmekte.
     Nergiz, kanser tedavisinde erken teşhisin önemli olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER