Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -AA Edirne Bölge Müdürlüğüne müzik aletleriyle ziyaret eden Roman öğrenciler verdiği sürpriz konserle AAnın kuruluş yıl dönümünü kutladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğüne müzik aletleriyle gelen Roman öğrenciler verdikleri mini konserle AAnın kuruluş yıl dönümünü kutladı.
     Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünün devamsızlık sorununu çözmek için dezavantajlı okullarda uygulamaya koyduğu müzik atölyesi uygulamasıyla enstrüman çalmaya başlayan Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri AAnın 93üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamak için AA Edirne Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
     Edirnede roman öğrenciler Anadolu Ajansının (AA) 93. yaşını davul zurna çalarak kutladı.
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı ve roman öğrencilerden oluşan müzik grubu, AAnın kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla AA Edirne Bölge Müdürlüğü bürosunu ziyaret etti.
     Roman öğrenciler davul, zurna ve darbuka ile Trakyaya özgü şarkı havalarını çaldı. Bazı öğrenciler de müzik eşliğinde oynadı.
    
     -Yıl dönümüne özel dörtlük besteledi
    
     Şallı da, ajansın kuruluş yıl dönümüne özel bir dörtlük bestelediğini söyledi.
     93 yıldır Atatürkle çıktık yola, Anadolunun bağrından kopa kopa, ne sağ dedik ne sol dedik baktık hep düz yola, çizgimiz hep bellidir bakmayız yan yola, toplum gerçeği öğrensin kardeşlik çıksın ön plana, Anadolu Ajansı bakar her zaman doğru yola şeklinde bestelediği dörtlüğü okuyan Şallı, AA Edirne Bölge Müdürlüğüne romanlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     Roman öğrencilere alınan müzik aletleri için Edirne Valisi Hasan Duruere de teşekkür ettiğini belirten Şallı, Anadolu Ajansı bugün gerçekten suni gündem yaratmayan, toplama hizmet eden, daima gerçekleri yansıtan bir haber ajansı olduğundan dolayı bizde gururluyuz mutluyuz, iyi ki Anadolu Ajansı var diye konuştu.
     Edirne Bölge Müdür Vekili Salih Baran da, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneğinin AAyı önemli günlerde yalnız bırakmadığından dolayı teşekkür etti.
     Derneğe ve romanlara katkının süreceğini söyleyen Baran, 93 yıldır doğruları yazan ajansımızı temsil eden kalemleri öğrencilerimize hediye etmek istiyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından Baran, roman örencilere günün anısına kalem hediye etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER