Anamurda okul dönüştürme protestosu

Anamurda okul dönüştürme protestosu


MERSİN (A.A) - Anamurda, Cengiz Topel İlköğretim Okulunun İmam Hatip ortaokuluna dönüştürülmesi öğrenci velileri tarafından protesto edildi.
     Okul girişinde toplanan veliler ve öğrenciler adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Saliha Fil, kararın kendilerini derinden yaraladığını belirterek, Okulumuzun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesini kabul etmiyoruz. Kapatmak yerine geliştirilerek eğitimin sürdürülmesini istiyoruz dedi.
     Yıldırım Beyazıt mahallesindeki velilerin büyük çoğunluğunu Alevilerin oluşturduğunu ifade eden Saliha Fil, Bu karar bizleri vicdanen rahatsız etmektedir. İleride gelişecek olaylardan bu kararı alanlar sorumlu olacaktır. Bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir diye konuştu.
     Anamur İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Bozdağ ise, Cengiz Topel okulunun kapatılmasının söz konusu olmadığını belirterek, önümüzdeki eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemi uygulanacağı için bazı okullarda dönüştürmeler yapıldığını söyledi.
     Bu kapsamda, Cengiz Topel ilköğretim okulunun İmam Hatip ortaokuluna dönüştürüldüğünü ifade eden Bozdağ, burada eğitim gören ilkokul öğrencilerinin Akdeniz İlköğretim Okuluna, ortaokul öğrencilerinin de Anamur İlköğretim Okuluna devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Tahsin Ünlü
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Anamurda okul dönüştürme protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER