Anamurda sağanak

Anamurda sağanak -İlçede bazı çilek seralarını ve evleri su bastı


MERSİN (A.A) - Anamur ilçesinde sağanak nedeniyle bazı çilek seralarını ve evleri su bastı.
     Yaklaşık bir saat süren dolu ile karışık sağanakta, çilek bahçeleri su altında kalan üreticiler, seralarını onarmaya ve çilek fidelerini yıkamaya başladı.
     Serasını su basan çilek üreticisi Abdulkadir Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak sonrası bahçenin altından geçen kanalizasyon borusunun da patlamasının kendisini zor duruma soktuğunu söyledi.
     Sağanak sonrası tekrar ürün alabilmek için çilek fidelerini tek tek yıkamak zorunda olduklarını belirten Ünlü, Meyve veren fideler vardı. Fidelerin meyvelerini toplayıp çöpe atacağız. Sağanak sonrası çilek bahçelerimiz neredeyse kullanılmaz hale geldi dedi.
     Zeynettin Ankan ise, bahçesinin çamur içinde kaldığını ifade ederek, tekrar ürün alabilmek için 5 dönüm serada bulunan yaklaşık 20 bin çilek fidesini tek tek yıkaması gerektiğini kaydetti.
     Öte yandan sağanak dolayısıyla 29 Ekim Caddesindeki bir evi de su bastı. Evde ailesi ile yaşayan Ersoy Öztürk, evin arka kısmında biriken suyun pencere ve kapılardan içeriye dolduğunu belirterek, birkaç dakika içinde evi su bastığını söyledi.
     Öztürk ve ailesi, belediye yetkilileri ve komşuların yardımıyla su altında kalan eşyalarını dışarı taşıdı.
    
     Muhabir: Oktay Demir / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER