Anaokulu öğrencilerine kızamık aşısı

Anaokulu öğrencilerine kızamık aşısı


KASTAMONU (A.A) - Behiye Barut Anaokulundaki öğrencilere kızamık aşısı yapıldı.
     Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu, aşı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Bölgesinde 2005 yılından bu yana çeşitli ülkelerde kızamık salgınlarının yaşandığını belirterek, Türkiyenin de bulunduğu konum nedeniyle yurt dışından gelecek vakalar yönünden risk altında olduğunu söyledi.
     Kastamonuda 2012 ve 2013 yılı içinde herhangi bir vakaya rastlanmadığını aktaran Kutlu, şu ifadeleri kullandı:
     Bu durumun devamı ve çocukların sağlığı için Ulusal Bağışıklama Programı kapsamında, Kızamık Bilimsel Danışma Kurulunca risk grubu kabul edilen ana sınıfı aşılamalarına başlanmıştır. 12 aylık iken yapılan kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısının, ana sınıfı döneminde de yapılması sağlanarak etkinliğinin arttırılması planlanmıştır. Böylece çocuklarımızda tam bir bağışıklama sağlanacaktır. Ulusal Bağışıklama Programı kapsamında uygulanan aşı takvimimize göre ilkokul 1. Sınıfta yapılan bu aşılama, ana sınıfındaki çocuklarımızın etkilenme olasılığının yüksek olması nedeniyle öne alındı. Amacımız, anaokulu öğrencilerinin tam bağışık olmaları ve hastalıktan hiç etkilenmemeleri.
     Kutlu, Behiye Barut Anaokulunda 77 öğrenciye aşı yaptıklarını ve aşı uygulamalarının düzenli olarak devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Anaokulu öğrencilerine kızamık aşısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER