ANGİAD Başkan Yardımcısı Semiz:

ANGİAD Başkan Yardımcısı Semiz: -En Refah Kentler listesinde, 70 dünya şehri arasından sıralamaya giren tek Türkiye şehri Ankara


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkan Yardımcısı Fatma Semiz, En refah kentler listesine Türkiyeden sadece Ankaranın girdiğini kaydetti.
     Semiz, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin dünya kentselleşmesiyle ilgili yan örgütü HABİTAT tarafından hazırlanan En refah kentler raporuna göre Ankaranın, dünyanın en refah 31inci şehri olduğunu ifade etti.
     Ankaranın, daha müreffeh ve yaşanabilir bir kent olması için yalnızca yerel yönetimlere değil, sivil toplum kuruluşlarına, özellikle de iş dünyasına önemli görevler düştüğünü belirten Semiz, yapılması gereken daha çok iş olduğunu kaydetti.
     Sıralamada, şehirlerin ekonomileriyle birlikte gelir dağılımları, ekolojik devamlılığı, yaşam kalitesi, yaşayan insanların mutluluğu ve güvenliği, eğitime ulaşılabilirliği, yaşam ortalaması, kentin altyapısı ve üretkenliği gibi özelliklerinin dikkate alındığını vurgulayan Semiz, 70 dünya şehri arasından sıralamaya giren tek Türkiye şehri Ankara ifadesini kullandı.
     Semiz, refah seviyesinin yükselmesi için öncelikle kent ekonomisinin güçlenmesi gerektiğini belirterek, ekonomik büyüme için de başkentte sektörel çeşitliliğin arttırılması, yeni istihdam alanları yaratılmasının zorunlu olduğuna dikkati çekti.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber ANGİAD Başkan Yardımcısı Semiz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER