3 yılda 14 milyon kişiye Çanakkale

3 yılda 14 milyon kişiye Çanakkale ruhunu anlattılar -Çanakkaleden 2010 yılında yola çıkan Çanakkale 1915 Gezici Müzesini şimdiye kadar yaklaşık 14 milyon kişinin ziyaret ettiği bildirildi -Tarihçi Ahmet Uslu: -Projemiz 2


BURDUR (A.A) - Çanakkaleden 2010 yılında yola çıkan Çanakkale 1915 Gezici Müzesini şimdiye kadar yaklaşık 14 milyon kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
     Burdur Belediyesinin davetlisi olarak kente gelen Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Cumhuriyet Meydanında ziyarete açıldı. Müzenin açılışına Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, müzenin tasarımcısı tarihçi Ahmet Uslu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Başkan Akkaya, açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkaleyi göremeyen vatandaşların müzeyi ziyaret etikten sonra Çanakkaleye gitme konusunda daha fazla istekli hale gelebileceklerini söyledi.
     Müzenin yaklaşık 1 hafta ziyaretçilere açık olacağını bildiren Akkaya, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Ahmet Uslu ise 18 Mart 2010da Çanakkaleden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 10 bakan tarafından uğurlandıktan sonra Anadoluda Çanakkale ruhunu ve Mustafa Kemali anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Müzenin şimdiye kadar 48 il ve yaklaşık 380 ilçede ziyarete açıldığını anlatan Uslu, 3 senede yaklaşık 14 milyon kişiye Çanakkaleyi anlattık. Projemiz 2015 yılında Çanakkale savaşlarının 100. yılında tüm Türkiyede Çanakkale rüzgarı estikten sonra bitecek dedi.
     Uslu, kendilerini Burdura davet eden Başkan Akkayaya teşekkür ederek, Seyit Onbaşı heykelciği hediye etti.
     Müzede Çanakkale savaşlarını anlatan tablolar, temsili siperler, mermiler, şarapnel parçaları ve silahların yanı sıra subay, astsubay ve erlerin özel eşyalarının yer aldığı 6 bin parça sergileniyor.
     Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Burdurda 6 Aralıka kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3 yılda 14 milyon kişiye Çanakkale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER