Ankarada açılan 3 köprü, 1 viyadük

Ankarada açılan 3 köprü, 1 viyadük ve 1 bulvar trafiği rahatlattı


ANKARA (A.A) - Ankarada bir hafta içerisinde açılan 3 köprü, 1 viyadük ve 1 bulvar trafiği rahatlattı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 53 günde tamamlanan Marşandiz Köprüsünün ardından, Şeker Kavşağı Sincan Ayaş gidiş-geliş yolu ve Celal Bayar Bulvarı alt geçit çalışmaları tamamlanarak, Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşak ve Şaşmaz Viyadüğünün trafiğe açıldığı ve yeni eğitim ve öğretim döneminden önce trafiğin rahatlatıldığı ifade edildi.
     Açıklamada, eskiden bölgede Etimesgut ilçesine dönüş amacıyla kullanılan ve bariyerlerle ayrılmış olan U dönüşle hizmet verildiğini, ancak bunun yeterli olmadığı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, bu dönüşün iptal edildiğini, yeni düzenlemeyle de trafiğin daha rahat ve güvenli olacağını bildirdi.
     Vedat Üçpınar, şunları kaydetti:
     Hizmete açtığımız köprülü kavşağın Sincan-Ankara hattı olan üst geçidinin dışında 3 de alt geçit bulunuyor. Köprülü kavşaktaki birinci alt geçit, Şeker Mahallesinin iki yönlü Etimesgut-Ankara trafiğini sağlayacak. İkinci alt geçit, Ayaş Yolundan Etimesgut, Şeker Mahallesi ve Şeker Fabrikası güzergahlarını kullanmak isteyenlere hizmet verecek ve sinyalizasyon olmadan, sürekli bir trafik akışı sağlanabilecek. Etiler Caddesi üzerinde yapılan üçüncü alt geçitle de Şeker Fabrikasına girişi sağlanacak.
     Yapımı tamamlanan 9 açıklıklı yaklaşık 336 metre uzunluğundaki 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit olan Şaşmaz Viyadüğü üzerindeki bulvarın da hizmete açıldığını belirten Üçpınar, şu bilgiyi verdi:
     Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağının altından geçen yol, Şaşmaz Viyadüğünün üzerindeki bulvara ulaşarak Eskişehir yolunu İstanbul yoluna bağlıyor. Şaşmaz ile Eskişehir yolunu birbirine bağlayan bulvar, geçtiği güzergah üzerindeki demiryolu ve Ankara Çayını, viyadüklerle üzerinden aşarak kesintisiz bir ulaşım sağlıyor.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Ankarada açılan 3 köprü, 1 viyadük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER