Ankarada tarım gelişiyor

Ankarada tarım gelişiyor -Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel: Ekonomik yatırımların desteklenmesi projesiyle Ankarada hem tarımsal üretim hem de tarımsal ürünlere katma değer sağlayan işletmeler arttı


ANKARA (A.A) - Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, ekonomik yatırımların desteklenmesi projesiyle Ankarada hem tarımsal üretimin hem de tarımsal ürünlere katma değer sağlayan işletmelerin arttığını bildirdi.
     Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programıyla Ankarada tarıma yönelik işletmelerin arttığı kaydedildi.
     Bu yatırımlardan birinin de Elmadağda kurulan koyun, koç, kuzu, doğum bölmeleri, yem deposu ve süt sağım ünitesiyle bin 500 baş kapasiteli modern bir küçükbaş hayvancılık işletmesi olduğu belirtildi. 250 bin lira tutarındaki işletme ve süt sağım ünitesine Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 125 bin lira hibe verildiği vurgulandı.
     Açıklamada, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temelin de değerlendirmelerine yer verildi.
     Ekonomik yatırımlar kapsamında bugüne kadar Ankarada 59 projeye destek verildiğini kaydeden Temel, yaklaşık 25 milyon 285 bin liralık yatırım yapılan projelere, 11 milyon 745 bin liralık hibe edildiğini ifade etti.
     Temel, 2011 yılında 13 projeye 3 milyon liralık destek verildi ve bu destekle Ankaraya 6 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımların karşılığını bu yıl almaya başladık. Ekonomik yatırımların desteklenmesi projesiyle Ankarada hem tarımsal üretim hem de tarımsal ürünlere katma değer sağlayan işletmeler arttı değerlendirmesinde bulundu.
     Ankaranın büyük bir tarımsal potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Temel, bu potansiyelin değerlendirildiğini, Ankara tarımının son yıllarda giderek büyüdüğünü bildirdi.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Ankarada tarım gelişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER