Ankaranın tarihini örten binalar yıkılıyor

Ankaranın tarihini örten binalar yıkılıyor -Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentti tarihi örten ve birinci derece arkeolojik kazı alanı üzerinde bulunan 35 binanın 31ini yıktı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi örten ve birinci derece arkeolojik kazı alanı üzerinde bulunan 35 binanın 31ini yıktı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulusu, Hacı Bayramdan Kaleye, Hisarparktan Hıdırlıktepeye kadar yeniden ele alan, altyapısından, tarihin yeniden ortaya çıkarılmasına kadar pek çok çalışma zorlu ve itinalı bir şekilde yürütülüyor.
     Ankara tarihine ışık tutacak çalışmaların süreceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı yetkilileri, Biz Ankaranın daha güzel olması için, tarihimizin daha net anlaşılması için çalışıyoruz. Tarihi örten, onu çirkinleştiren her türlü yapı yıkılacak ifadesini kullandı.
     Tarihin üstünü örten salaş ve virane yapıların yıkımlarının süreceğini de kaydeden yetkililer, şu ana kadar bölgedeki tarihi örten, birinci derece arkeolojik kazı alanı üzerinde bulunan 35 binanın 31inin yıkıldığını, 4 binanın kaldığını kaydetti.
     Yetkililer, Bunlar Antik Tiyatronun yani birinci derecede arkeolojik kazı alanının üzerine sonradan kurulmuş binalar. Bunların hepsi yıkılacak ve kazı çalışmalarımız sürecek. Çalışmaların ardından da ortaya çıkan tarihin yansıtıldığı muhteşem bir amfi park, ziyaretçileri Ulusta tarihi bir gezintiye çıkaracak bilgisini verdi.
     Öte yandan, Ulustaki tarihi dokuyu örten salaş ve metruk yapıların yıkımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda birinci derece arkeolojik kazı alanı üzerinde bulunan genelevdeki işletmecilerin, daha önce yıkılan duvarların yerine yeniden yaptıkları kaçak duvarı ve derme çatma yapıları yıktı.
    
     Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankaranın tarihini örten binalar yıkılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER