Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Turu Projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Turu Projesi


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, turizmi canlandırmaya yönelik düzenlediği ve öğrencileri kapsayan Kent Turu Projesi kapsamında Malatya ve Alanyadan gelen öğrencileri konuk etti.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Özel Malatya Bilim Koleji ile Alanya Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi öğrenci, öğretmen ve velilerinden oluşan iki farklı gruba, Ankaranın tarihi ve turistik yerlerinin gezdirildiği belirtildi.
     Büyükşehir Belediyesinin sosyal ve kültürel projelerinin tanıtımının da yapıldığı ziyaretlerde misafir öğrenciler, şehrin tarihi ve kültürel öneme sahip TBMM, Ankara Kalesi, 1. ve 2. Meclis Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Anıtkabir, Estergon Kalesi, Hacı Bayram Camii ve Taceddin Dergahı gibi yerlerini gezme imkanı buldu.
     Misafir öğrenciler, şehir turundan memnuniyetlerini dile getirirken, Ankara Büyükşehir Belediyesine gösterdikleri misafirperverlik ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.
    
     -Kent Turu Projesi-
    
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bünyesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen Kent Turu Projesi Türkiyenin hemen her iliden öğrencilerin misafir edilip Ankaranın tarihi turistik öneme sahip yerlerinin tanıtımının yapılmasını ve gezdirilmesini kapsıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ayrıca, projenin amacının Ankaranın turizm potansiyelinin artırılması olduğu belirtildi.
     (MTL-SA)
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Turu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER