Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel: -"Peçenek Barajının faaliyete geçmesiyle Şereflikoçhisarda 14 bin dekar alan suya kavuşacak"


ANKARA (A.A) - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Peçenek Barajının faaliyete geçmesiyle Şereflikoçhisarda 14 bin dekar alanın suya kavuşacağını, böylece tarımsal verimliliğin ve çeşitliliğin artacağını bildirdi.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Muhsin Temelin Şereflikoçhisar ve Evrende tarım alanlarında incelemelerde bulunduğu belirtildi.
     Açıklamaya göre, Temel, Şereflikoçhisarın Türkiye ve Ankara için önemli bir tarım merkezi olduğunu ifade ederek, Peçenek Barajının faaliyete geçmesiyle 14 bin dekar alanın suya kavuşacağını, böylece Şereflikoçhisarda tarımsal verimliliğin ve çeşitliliğin artacağını kaydetti.
     Temel, Evrende tarımın detaylandırılması ve Hirfanlı Barajının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Evren ilçesindeki çiftçilerin bir kooperatif kurduklarını, barajdan yakalanan kum balıklarının kooperatif aracılığıyla Hollanda, İtalya, Rusyaya ihraç edildiğini belirten Temel, İl Müdürlüğü olarak bu tür çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.
     Hububat ekili alanları da inceleyen Temel, bu yıl yağışların bol olduğunu, bir aksilik olmadığı takdirde hububatta verimin yüksek olmasını beklediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Merve Özlem Çakır
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER